Jubilarno 25. izdanje knjige Restaurnat Croatica: „100 vodećih hrvatskih restorana - i njihovi recepti za 2020/2021 godinu u kolovozu

Jubilarno 25. izdanje knjige Restaurnat Croatica: „100 vodećih hrvatskih restorana - i njihovi recepti za 2020/2021 godinu u kolovozu

Junilarno 25. izdanje knjige Restaurnat Croatica: „100 vodećih hrvatskih restorana - i njihovi recepti za 2020/2021 godinu" izaći će u biblioteci Gastronaut, poduzeća Abisal u kolovozu 2020.

Vodeći restorani će u njemu biti prezentirani tekstom, slikom i receptima kućnih specijaliteta te informacijama što u njihovoj okolici vrijedi vidjeti i doživjeti. Uz restorane koji su izabrani među 100 vodećih, u knjizi se prezentiraju i kvalitetni i vrhunski proizvodi koji se mogu naći na stolu te destinacije sa svojim gastronomskim i enološkim adutima.

Projekt „100 vodećih hrvatskih restorana - Restaurant Croatica“ provodi se u kontinuitetu već 25 godina i najstariji je nacionalni brand oznake kvalitete u ugostiteljstvu. Nositelji titule jednog od vodećih okupljeni su i u projektu Klub Gastronaut koji je do sada organizirao preko 120 tematskih gastronomskih skupova i zalaže se za prezentaciju destinacija, potencijala, kulture i povijesti kroz prizmu gastronomije. Voditeljica projekta je prof. Karin Mimica, a pokrenula ga je 1995. godine u suradnji s tadašnjim Hrvatskim gospodarskim forumom.

Tijekom studenog i prosinca prošle godine, za restorane su u prvom dijelu izbora preko portala www.gastronaut.hr  glasali gosti (u konkurenciji je bilo preko 2400 restorana), a u drugom ugostitelji. Završnu riječ je dao Časni odbor projekta provjerom podataka koji se odnose na ponudu i uslugu restorana te utvrdivši listu restorana s kojom se možemo ponositi na nivou države i koja je baza za vodič kroz 100 vodećih hrvatskih restorana i njihove specijalitete.

Izabrani restorani postaju i nositelji titule Restaurant Croatica 2019., a uz plaketu, dodjeljuje im se i naljepnica koja preko QR koda vodi na on-line izdanje knjige na hrvatskom i engleskom jeziku.

Tiskano izdanje će biti distribuirano u knjižare, na veće kioske i prodavaonice pošte u početkom kolovoza.

Dodjela plaketa Restaurant Croatica je ove godine odgođena za 6. listopada, kako bi se na njoj mogli pridružiti i ugostitelji koji trenutačno odrađuju glavnu sezonu.

Projekt izbora vodećih restorana s pratećim tiskanim vodičem se provodi u kontinuitetu već 25 godina.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.