Nova turistička ambulanta u Rapcu nudi viši standard prve medicinske pomoći za građane i turiste

Nova turistička ambulanta u Rapcu nudi viši standard prve medicinske pomoći za građane i turiste

Valamar je u suradnji s partnerskom tvrtkom Medicus otvorio Turističku ambulantu – Ambulantu Opće Medicine koja se nalazi u sklopu Kuće Valamar u Rapcu. Ovaj novi medicinski servis omogućit će viši standard zdravstvene usluge i sigurnosti za sve građane i goste Valamarovih ljetovališta u Rapcu.

„Razvijanje turizma nije samo pružanje hotelskih usluga, sunca i mora. U Labinu i Rapcu svjesni smo toga, te potrebe za dodatnim liječničkim timovima u ljetnim mjesecima kada naš grad posjećuje mnoštvo turista. Zato me iznimno raduje što osim dodatnog tima T2 hitne pomoći koje uz Grad Labin već godinama sufinanciraju i općine Labinštine, od sada imamo još jednu, dodatnu ambulantu u Rapcu. Uz želju da naši građani i posjetitelji imaju čim manje potreba za intervencijom liječnika, doktoru Jerkoviću želimo dobrodošlicu u Rabac“, izjavio je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić.

„S obzirom da na istočnoj obali Istre između Pule i Rijeke osim turističke ambulante Istarskih domova zdravlja i jednog tima hitne pomoći u Labinu ne postoji drugo mjesto gdje se turisti mogu medicinski zbrinuti, nova turistička ambulanta u Kući Valamar u Rapcu sigurno će smanjiti pritisak na javni zdravstveni sustav, osobito na labinsku hitnu pomoć, a turistima pružiti veću zdravstvenu sigurnost i ugodniji boravak“, ističe Srđan Jerković, dr. med. iz Medicusa d.o.o.

Privatna ambulanta je kvalitetno opremljena i pacijentima nudi prvu medicinsku pomoć u najkraćem mogućem vremenskom roku.

„Izrazito smo zadovoljni otvorenjem ambulante koja predstavlja dodatan sadržaj koji je iznimno važan, osobito za naše goste u Rapcu. Ova privatna ambulanta je otvorenog tipa i pacijentima nudi usluge u smislu primarne dijagnostike kako za sve goste, tako i za zaposlenike kojima treba stručna pomoć brzo i na licu mjesta“, dodao je Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac u Valamar Rivieri.

Privatna turistička ambulanta nudi sve usluge koje pacijenti regularno mogu dobiti kod liječnika opće prakse, a vodi je iskusan liječnik sa 30 godina staža u bolničkoj i izvanbolničkoj hitnoj medicini. Ambulanta radi svaki dan od 10 do 12 sati i od 16 do 20 sati, a liječnik je i tijekom stanke (od 12 do 16 sati) telefonski dostupan.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.