Frankovka Miraz 2017. - ah, to elegantno vino nježnih tanina!

Frankovka Miraz 2017. - ah, to elegantno vino nježnih tanina!

FERIČANCI: Već godinama vina Feravina na brojnim ocjenjivanjima diljem zemaljske kugle osvajaju vrijedne titule. Potvrdu kvalitete Frankovka Miraz 2017. dobila je nedavno na trećem Međunarodnom ocjenjivanju frankovke 2020. u Feričancima. Upravo taj gradić poznat  je po toj nevjerojatnoj sorti elegantnih i smirenih aroma s finom strukturom nježnih tanina. Kako doznajemo od Jenette Marije Šimić iz Feravina, svake godine na natjecanje stiže sve više izuzetno zanimljivih uzoraka svih kategorija, od laganih i lepršavih rosea s naglašenom svježinom i voćnosti pa sve do zrele frankovke, a paleta užitka, mirisa, okusa i boja je stvarno beskonačna u doživljaju kušača.

U opasnoj su se konkurenciji natjecale 53 vrhunske frankovke iz raznih vinogradarskih regija Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Međunarodni ocjenjivački žiri sastavljen od renomiranih enologa i stručnjaka, izabrao je Feravino Frankovku Miraz 2017. za šampiona!

Frankovka kao sorta naših vinograda doživljava svoj preporod pa Feravino s ponosom nosi epitet „Kuća frankovke“. Novom nagradom potvrđujemo kontinuitet kvalitete. Frankovka Miraz 2017. je prije dva mjeseca ponijela Šampionsku lentu u Sevnici (Sloveniji) na 10. Međunarodnom festivalu modrih frankinj 2020. – ističe Ivan Maričić, direktor Feravina.

U Feričancima vrhunskom frankovkom iz linije Miraz te kvalitetnom iz linije Dika kao i prvom Ledenom berbom sorte frankovka u Hrvatskoj, „must have“ adutom njihove vinarije te pjenušcem Francesca, žele pokazati izvornu kreativnost sorte koju hrvatski susjedi iznimno cijene, a kod nas je nepravedno zapostavljena pa svako stručno ocjenjivanje, tematske radionice, masterclassovi ili festivali, uvijek dobro dođu.

Tako su svi proizvođači te sorte motivirani na zajedničku suradnju, jači i profesionalniji marketinški nastup koji frankovku prezentiraju kao sortu koja zaslužuje više i bolje – naglasio je Maričić spomenuvši da se ove izazovne godine treći Festival frankovke u Feričancima neće održati.

Ipak, svijetlo gledaju u budućnost i grade novu strategiju pa će se uskoro u Zagrebu upriličiti Masterclass večera na kojoj će se najbolje ocijenjenim vinarima uručiti nagrade.

 foto: Slobodan Kadić

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.