Peto izdanje manifestacije Istria Wine and Walk: pripremite se na šetnju u svim bojama vina

Peto izdanje manifestacije Istria Wine and Walk: pripremite se na šetnju u svim bojama vina

Brojni vinoljupci otputit će se na Istria Wine & Walk koji će se održati u subotu, 18. svibnja 2019. s polazištem u Bujama. Manifestacija spaja ljepote prirode, rekreaciju, druženje i uživanje, a iznimnom gourmet ponudom privlači velik broj posjetitelja. Stoga ne čudi da se kotizacije svake godine rasprodaju u sve kraćem roku.

Istria Wine & Walk svake godine donosi sve bogatiju ponudu ugostitelja i popratnog programa pa posjetitelje na ovogodišnjoj inspirativnoj šetnji dugoj 11 kilometara čeka devet vrhunskih istarskih vinara i devet lokalnih proizvođača i ugostitelja na sedam okrepnih stajališta. Vinski pješački pohod kreće u Bujama gdje će šetači preuzeti degustacijske čaše, ruksak s vodom i mapom staze. Nastavit će autobusom do prve točke, čuvenog vinograda Santa Lucia, starog pola stoljeća, u kojem će vesela družina Istra Inspirit pričati legende o vinu i vinovoj lozi kroz interaktivnu izvedbu uz pjesmu i ples.

 Na svaka dva kilometra šetače očekuju vinari i lokalni proizvođači koji će ih oduševiti kulinarskim delicijama te vrhunskim vinima. Za gourmet ponudu zaduženi su Oštarija Rondo, Aminess, OPG Radošević, OPG Duniš, All event, Primizia food & wine, Konoba Morgan, Buršić i Veralda, dok će svoja vina ponuditi Kozlović, Franković, Celega, Bassanese, Ravalico, Coronica, Cattunar, Cuj i Veralda. Sudionici će potom posjetiti vidikovac s kojeg se pruža pogled na vrhove Ćićarije i more, a zatim će se otputiti prema parku prirode Škarline s jedinstvenim potočićima i jezercima. Šetači će na putu posjetiti originalnu izložbu „Prijatelji Tigora“ u galeriji Tigor te će ih putem dočekivati melodije harmonike i gitare. Šetnja završava u Bujama na malenom sajmu, uz bogati zabavno-glazbeni program do kasno u noć, na kojem će biti moguće kupiti brojne lokalne proizvode kao uspomenu na ovo jedinstveno iskustvo.

 „Istria Wine & Walk spoj je rekreacije i odlične gourmet ponude. Činjenica da smo došli do petog izdanja i da se za ovaj događaj uvijek traži mjesto više najbolja je potvrda uspjeha projekta. Svake godine privučemo velik broj domaćih i stranih turista, a vjerujem da će i ovogodišnji, nikad bogatiji program, nadmašiti očekivanja. Preporučujem svim šetačima da pripreme svoja nepca za uživanje i fotoaparate kako bi ovjekovječili uspomene koje će ponijeti s Wine & Walka“, istaknula je Michelle Babić, direktorica TZ Brtonigla.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.