Varaždin je danas dobio svoju četvrtu, ali prvu brzu punionicu za električne automobile u Ulici Vinka Međerala

PUNIONICA

Varaždin je danas dobio svoju četvrtu, ali prvu brzu punionicu za električne automobile, koja je postavljena u Ulici Vinka Međerala, u neposrednoj blizini Sveučilišta Sjever i Medicinske škole u Varaždinu. Na otvorenju punionice bili su dr.sc. Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina, Domagoj Puzak iz Sektora za strategiju i Službe za poslovni razvoj i akvizicije HEP-a te Zdenko Đula, direktor HEP ODS „Elektra Varaždin, te Romano Puček iz Automobila Lonćar.

Prva brza punionica za električne automobile omogućit će da vlasnici električnih automobila svoja vozila mogu napuniti za 25 minuta, rečeno je.

 - Ovdje su postavljene prve punionice za električne automobile, a sada se postavljaju i prva brza punionica za sve tipove automobila koji voze na električnu energiju. Grad Varaždin je za punionicu dao dva parkirna mjesta upravo kako bi se ovo moglo postaviti. Danas je to standard koji je diljem Europe uobičajen, nedavno sam bio u Oslu gdje nema nijednog parkirališnog mjesta koje nema punionicu tako da i mi moramo s time nastaviti dalje. Siguran sam da će u narednom razdoblju sve više građana koristiti električne automobile – rekao je Čehok.

- HEP je upravo s Varaždinom otpočeo ciklus postavljanja punionica za eelektrična vozila te do danas postavio 99 punionica diljem Hrvatske, a stotu otvara sutra u Zagrebu. HEP je odlučio upravo u Varaždinu postaviti  prvu AC/DC punionicu na kojoj je omogućeno brzo punjenje svih električnih vozila na tržištu. Brza punionica može puniti sve automobile trenutno dostupne na tržištu, a osim ovdje, jednu brzu punionicu postavili smo i na odmorištu Ljubešćica na autocesti Goričan – Zagreb – rekao je Domagoj Puzak.

Zdenko Đula, direktor HEP ODS „Elektra Varaždin u ime varaždinske tvrtke koja je postavila priključak izjavio je  - Mi time ispunjavamo svoju svrhu kao operater distribucijskog sustava i skrbimo se o našoj mreži i priključenju novih potrošača. Zahvalan sam što se to dogodilo u Varaždinu – rekao je Đula. Punjenje automobila zasad je besplatno.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.