“Gravitana plus, bijeg iz kvadrata rada” – na znanstvenoj tribini Eppur si muove Knjižnice grada Zagreba

GRAVITANA PLUS

Predstavljanje inovacije - uređaja Gravitana plus za iskorištavanje obnovljivog izvora energije – gravitacije - trebalo je odjeknuti poput najsnažnije erupcije super Nove, no zbog koronavirusa prošlo je gotovo nezamjećeno. U sedmoj sezoni znanstvenih tribina, Eppur si muove Knjižnice grada Zagreba presedan je što je ulogu voditelja preuzeo Zoran Deković, zagrebački inovator i hobi znanstvenik, koji je zainteresiranoj publici ekskluzivno predstavio projekt koji samostalno razvija više od 14 godina, a hipoteza je da je moguće enormno veliko gravitacijskog polje naše planete pretvoriti u novi obnovljivi izvor energije. 0n je ujedno i autor ove iznimno zanimljive priče:

U invazivnom ozračju mističnog korona virusa koji je doslovno pojeo sav raspoloživi medijski prostor Hrvatske i šire, gotovo nezamijećeno je prošao ovaj naš događaj koji je trebao odjeknuti u znanstvenom svijetu, nešto slično poput najsnažnije erupcije super Nove, tamo daleko u svemiru, gdje nije bitno jesi li u društvu mediokriteta, tamo gdje prevladavaju iskonska tamna tvar i tamna energija.

Možda su krivi masoni, a moguće je sasvim da su vrlo tanke snage istraživalačkog novinarstva, koje ne poznaju škare i selotejp i koje se odriču Copy – paste prenošenja informacija, zbog korona virusa dragovoljno otišle u izolaciju, u svakom slučaju, ovaj događaj nezasluženo nije dobio potreban medijski prostor i ovim putem, zahvaljujući portalu HIA (Hrvatskoj informativnoj agenciji) ipak dijelimo informaciju.

Prva ovogodišnja znanstvena tribina Eppur si muove, koju godinama uspješno organizira Knjižnica grada Zagreba, na adresi Trg Ante Starčevića 6, u Zagrebu, galerija Kupola, održana je 26. veljače, znakovito na prvi korizmeni dan, na pepelnicu. Vrijeme pripreme od 40 dana, kad kršćani tradicionalno počinju preispitivati svoju savjest u pripremi za njihov najveći događaj, Uskrs.                 

Na prigodnom, malenom letku od četiri stranice, koji stane na dlan, moglo se pročitati da je ova znanstvena tribina, iz programa koji se sufinancira sredstvima Grada Zagreba, ušla je u 7. sezonu. S  naslovnice blista poligon s energetskim kotačem i naslov: Gravitana plus, bijeg iz kvadrata rada. Urednik i voditelj tribine, autor Zoran Deković, predstavit će osobno novi uređaj, Gravitana plus za iskorištavanje obnovljivog izvora energije – gravitacije. Čitatelj čita i automatski počinje trljati oči, je li dobro pročitao, jer gravitacije je po definiciji sila i nije energija. U nastavku saznaje da Gravitana plus funkcionira na osnovu pozitivne razlike između dva suprotstavljena rada u polju gravitacije, što omogućava rad GRAVITACIJSKO RESITUTIVNOG MOTORA (G.R.M.). Više povezanih taktova čine rad novog, sinkronog motora u polju gravitacije…

Evolucija ili revolucija motora bez unutarnjeg izgaranja !? U svakom slučaju hipoteza koja govori da je moguće enormno veliko gravitacijskog polje naše planete pretvoriti u novi obnovljivi izvor energije. Naučna fantastika ili stvarnost !?    

                          

Osim spomenutog, dva renomirana sudionika tribine, red. prof. dr. sc. Ljubomir Majdandžić, dipl. ing. str. i red. prof. art. Ljubomir Miščević, dipl. ing. arh. Sve je u znaku gravitacije, a osim spomenutog na tribini će biti riječi i o novim rješenjima u iskorištavanju sunčeve energije, o perspektivama širenja sunčevih elektrana i drugih obnovljivih izvora energije, te o pasivnim kućama i novoj arhitekturi budućnosti, a sve s ciljem očuvanja energije i smanjivanja emisije stakleničkih plinova.       

Nakon izlaganja sudionika slijede pitanja, otvoreni razgovor s posjetiteljima i potencijalnim kandidatima za suradnike u međunarodnom projektu, ulaz slobodan. Znanstvena tribina se snimala i snimljeni video materijal je sadržaj koji je javno dostupan svim zainteresiranima.

Dva su linka koja bi mogla biti interesantna, u srijedu 26. 02. 2020., u 19.00, galerija Kupola, znanstvena tribina KGZ Eppur si muove, Gravitana plus, bijeg iz kvadrata rada - link: https://www.youtube.com/watch?v=xGx1VTbVB5g  i u petak, 28. 02. 2020., u 21.00, na televiziji Z1, emisija Zoom Zagreb, predsjednik Saveza inovatora Zagreba, Neven Marković, sveučilišni profesor Ljubomir Miščević i Zoran Deković, link:  https://www.youtube.com/watch?v=rTBULZEfUdI

Ostati će zapamćeno da potres koji je u nedjelju, 22. 03. 2020., u jutarnjim satima zatresao Zagreb nije poštedio niti zgradu KGZ na Trgu Ante Starčevića 6. Statičari još nisu posjetili lokaciju i izvršili procjenu štete, ali je na snazi mjera koja se odnosi na rad knjižnice bez posjetitelja, u razdoblju od trideset dana, preventivno zbog virusa COVID 19.

 Autor: Z.D.  © 2020.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

P.S. Na portalu HIA, u rubrici INOVACIJE, uskoro treba krenuti nova KOLUMNA koja bi popularizirala ideju iskorištavanja gravitacije u skladu s projektom navedenog autora.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.