Zeleni certifikat budi vjeru u zeleno gospodarstvo, broj dobitnika priznanja svakodnevno raste

Zeleni certifikat budi vjeru u zeleno gospodarstvo, broj dobitnika priznanja svakodnevno raste

Inicijativa servisa mojeRačun pokazale se kao uspješan projekt koji je ujedinio javne i privatne tvrtke koje vjeruju da je zelena budućnost zajednička odgovornost.

Tvrtke u Hrvatskoj sve se više okreću ekološki prihvatljivim rješenjima, društveno odgovornom poslovanju i brizi o zajednici u cjelini, dalo bi se to zaključiti iz sve većeg broja dobitnika Zelenog i Premium zelenog certifikata. Podsjetimo, riječ je o projektu koji je u suradnji s korisnicima i partnerima pokrenuo vodeći informacijski posrednik za razmjenu eRačuna i drugih digitalnih dokumenata, servis mojeRačun.

„Ideja da odamo priznanje tvrtkama koje su uspješno implementirale digitalizirane procese u svoje poslovanje i svojim djelovanjem pozitivno utječu na okoliš i zajednicu,  pokazala se kao uspješan projekt koji je brzo ujedinio javne i privatne tvrtke koje vjeruju da je zelena budućnost zajednička odgovornost“, istaknula je Barbara Barić, voditeljica Sektora prodaje, CRM-a i marketinga servisa mojeRačun.

Zaštita prirode kao poslovni identitet

Projekt Zeleni certifikat kruna je brojnih aktivnosti koje ovaj informacijski posrednik provodi još od 2014. godine s ciljem popularizacije bespapirnog poslovanja i poticanja zaštite prirode kao dio poslovnog identiteta, kako među zaposlenicima, tako i među partnerima i korisnicima.

„Provedba projekta i dodjela priznanja Zeleni certifikat i Premium zeleni certifikat ima dugoročni cilj. Nije riječ o tome da se tvrtkama jednokratno dodjele priznanja jer su prepoznale važnost digitaliziranih procesa za zeleno gospodarstvo, nego i da se potakne one koje to još nisu da se okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima te da svojim djelovanjem konstantno poboljšavaju kvalitetu života svoje zajednice“, naglašava Barić.

Nastavak projekta

Priznanje Zeleni certifikat, dodaje Barić, pokazatelj je da se briga o okolišu i zajednici u cjelini može voditi u svim segmentima poslovanja. Jedan od načina je upravo kroz digitalizaciju jer time ne samo da  se štedi papir i manje zagađuje okoliš, nego tvrtke svojim zaposlenicima pružaju više raspoloživog vremena za kvalitetno provođenje poslovnih procesa.

„Projekt nastavljamo provoditi i dalje i to u svim onim tvrtkama, javnim ustanovama i svim drugim organizacijama koje su implementirale digitalizaciju u poslovanje, trajno ulažu u zaposlenike te, kroz sve aspekte poslovanja, pokazuju odgovornost prema zajednici“, zaključila je Barić.

Tvrtki koje su pokazale sve navedeno iz dana u dan je sve više, a posljednje dobitnice priznanja Zeleni certifikat i Premium zeleni certifikat su sljedeće:

Dobitnici Zelenog certifikata

ICEBERG INTERNATIONAL TRADING d.o.o., POLJOCENTAR d.o.o., ZVG d.o.o., KRAKOM d.o.o., Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, ŠPICA SUSTAVI d.o.o, RAPTOR d.o.o., KRISTIĆ IZOLACIJA d.o.o., TVORNICA KRUHA ZADAR d.d., LASER d.o.o., KALELARGA d.o.o.

 Dobitnici Premium zelenog certifikata

4 th DIMENSION d.o.o., WERK d.o.o., HABERKORN d.o.o., OPĆINA NEREŽIŠĆA, GRAD KORČULA, PETROKOV d.o.o., OPĆINA MURTER-KORNATI, OPĆINA ČAVLE, OPĆINA KOSTRENA.

Tko su još nositelji ovog vrijednog priznanja možete pogledati na mrežnoj stranici Zeleni certifikat servisa mojeRačun.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.