Otvoren novi poduzetnički inkubator i dodijeljene potpore poduzetničkim potpornim institucijama

Otvoren novi poduzetnički inkubator i dodijeljene potpore poduzetničkim potpornim institucijama

U pratnji suradnika ministar Horvat danas je boravio u Vinkovcima gdje je otvorio Poduzetnički inkubator Vinkovci te dodijelio potpore u vrijednosti većoj od 15 milijuna kuna.

Ukupna vrijednost projekta Poduzetnički inkubator Vinkovci koji se provodio u okviru poziva „Razvoj poslovne infrastrukture“ je preko 21 milijun kuna, a  94 % sredstava osigurano je iz europskih fondova.

Ulaganje u gospodarstvo najbolje je demografska mjera

Prilikom obilaska i otvaranja inkubatora ministar Horvat naglasio je kako je upravo ovo jedna od najboljih demografskih mjera jer „ ulaganje u gospodarstvo i gospodarske projekte mogu zaustaviti odlazak mladih iz RH.“

„Svrha projekta „Poduzetnički inkubator Vinkovci“ je poboljšanje dostupnosti poduzetničke poslovne infrastrukture i poslovnih usluga malim i srednjim poduzetnicima s ciljem njihovog olakšanog rasta i razvoja te stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta na području Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Ovakvi projekti u sinergiji s drugim projektima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Vlade RH kao što je stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima te poticanje naukovanja u obrtničkim zanimanjima ali i porezna reforma te mnogi drugi čine jedan zatvoren krug poticanja poduzetništva i dizanje gospodarstva kako bi jednog dana spadali među najrazvijenija gospodarstva Europe.“ naglasio je ministra Horvat. 

Predstavljajući projekt gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je kako je riječ o poslovnom objektu ukupne bruto površine od 2.147,70 m² od čega je ukupno 1.861,03 m² korisne površine objekta koju čine: 5 proizvodnih prostora ukupne površine 759,70 m², 14 uredskih poslovnih prostora ukupne površine 1.388,08 m², upravni dio zgrade ukupne površine 97 m² te konferencijska dvorana od 100 m² i višenamjenska dvorana s mogućnošću pregrađivanja također ukupne površine 100 m² gdje će 13 poduzetnika imati priliku steći svoje prvo poduzetničko iskustvo.

Ugovori za 34 Poduzetničke potporne institucije

U sklopu svečanosti otvaranja poduzetničkog inkubatora Vinkovci ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je i 34 odluka o financiranju temeljem Poziva „Usluge za MSP-ove putem poduzetničkih potpornih institucija“.

„Također, ovo je još jedan u nizu mjera kojima Ministarstvo kontinuirano potiče razvoj poduzetničke potporne infrastrukture temeljena na sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Kroz ovaj projekt učvrstiti će se položaj MSP-ova na tržištu i unaprijediti njihovu gospodarsku uspješnost. Zahvaljujući potpori koju nude PPI-jevi, u smislu savjetodavne potpore i infrastrukture, broj novoosnovanih poduzeća u Hrvatskoj će se povećati. Pružena potpora pridonijet će razvoju poduzetništva u Hrvatskoj pokretanog prilikama koje, u odnosu na ono pokretano potrebama, ima veću vjerojatnost održivosti i rasta.“ Zaključio je ministra te čestitao svim poduzetničkim potpornim institucijama koje su ostvarile pravo na potporu.

Okupljenima se obratio i predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec koji je istaknuo dobru suradnju Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te HAMGAH BICRO-a u provedbi ovakvih projekata.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.