Varaždin gradi i obnavlja dječje vrtiće, novi za dva mjeseca u Donjem Kućanu

Varaždin gradi i obnavlja dječje vrtiće, novi za dva mjeseca u Donjem Kućanu

Varaždin gradi i obnavlja dječje vrtiće, novi će za dva mjeseca osvanuti u Donjem Kućanu. Na gradilištu iza škole uz prugu u utorak je četrdesetak radnika Hidroinga i Tehnixa  zajedno s podizvođačima, užurbano obavljalo radove na instalacijama, montaži i fasadi.

U tijek i kvalitetu radova uvjerio se i sam gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok koji je potom izjavio:  Nakon ljetnih praznika, kad se formiraju nove skupine, negdje početkom rujna djeca će biti u ovom novom vrtiću. To je novi vrtić koji se gradi nakon  35 i više godina što se u Varaždinu nije sagradio ni jedan novi vrtić. Do sada se samo obnavljalo objekte. Mi smo uspjeli u ove tri godine obnoviti 6 objekata i napraviti ovaj vrtić. Preostaje nam još riješiti vrtić u Koprivničkoj. Djecu ćemo prethodno preseliti, zatim srušiti postojeći vrtić i napraviti novi. To ćemo vjerojatno učiniti tijekom iduće godine. Osobito mi je drago da je riječ o europskim sredstvima. Devedeset posto investicije su europska sredstva a samo deset posto je iz proračuna. 

Tu se pokazalo da grad itekako koristi europske fondove za pametne projekte. Nije svaki novac iz Europe dobar projekt jer tamo gdje morate platiti pedeset posto  je puno nepovoljnije nego ovdje gde moramo platiti samo deset posto od ukupno potrebnih sredstava. Veselim se zbog svih mještana Kučana, Zbelave i ovog dijela grada. – zaključio je gradonačelnik naglasivši da će zbog sigurnosti djece postaviti ograda, a na Hrvatske željeznice se apelira da se na obližnji pružni prijelaz postavi bar svjetlosna signalizacija.

Ukupna investicija u novi vrtić iznosi oko 7,5 milijuna kuna zajedno s uređenjem i opremom vrtića.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.