Ministrica kulture i nadbiskup razgovarali o obnovi zagrebačke katedrale

Ministrica kulture i nadbiskup razgovarali o obnovi zagrebačke katedrale

Razgovor o obnovi prvostolnice bio je tema susreta zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića s ministricom kulture i medija dr. sc. Ninom Obuljen Koržinek u petak  u Uredu zagrebačkoga nadbiskupa, Kaptol 29, objavio je tiskovni ured Nadbiskupije.
- Obnova zagrebačke prvostolnice, simbola grada Zagreba, te u potresu stradalih sakralnih i pastoralnih objekata na području Nadbiskupije, među kojima su i mnoga zaštićena kulturna dobra grada Zagreba i Hrvatske dugotrajan je proces koji zahtjeva kvalitetnu pripremu, te se pristupa provedbi mjera za sanaciju oštećenja, rekao je nadbiskup.
U pratnji ministrice Obuljen Koržinek bili su njezini pomoćnici Marica Mikec i Davor Trupković. Susretu su prisustvovali i zagrebački pomoćni biskupi: mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski. Predsjednik Odbora Zagrebačke nadbiskupije za obnovu katedrale i kompleksa Nadbiskupskoga dvora, odnosno predsjednik Odbora Zagrebačke nadbiskupije za obnovu kompleksa Sjemeništa na Šalati i za obnovu stradalih župnih objekata, sa podpredsjednicima mons. Zlatkom Korenom i preč. Ivicom Budinšćakom.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.