Nastavljeni radovi na građevini B2, s POS-stanovima kod Ulice grada Koblenza u Varaždinu

Nastavljeni radovi na građevini B2, s POS-stanovima kod Ulice grada Koblenza u Varaždinu

Nakon devet godina, ponovo su počeli radovi na građevini B2, novoj zgradi sa POS-stanovima kod Ulice grada Koblenza u Varaždinu. U petak su novinari obišli gradilište zajedno s gradonačelnikom dr. sc. Ivanom Čehokom koji je tom prilikom izjavio: Nažalost, bivša administracija je prekinula radove 2012. godine što je bilo trostruko pogrešno. Prije svega zbog toga što je ovo lokacija gdje se već počeli radovi pa su nasilno prekinuti. Drugo, zbog toga što se kasnilo pa se ljudima nisu isporučili stanovi na vrijeme za što su se plaćali penali. I treće, zbog toga što je POS još uvijek najbolji način stambenog zbrinjavanja osobito mladih obitelji. – naveo je gradonačelnik uz ocjenu da je riječ o stanovima srednje i čak više kvalitete,  a relativno jeftinijim u odnosu na ostale stanove.

Ovdje je niknuo cijeli jedan mali grad koji grade privatni građevinari i grad. Sa kupnjom zemljišta nakon obveznica mi ćemo ovdje napraviti potpuno novi prilaz sa istočne zaobilaznice tako da će cijeli ovaj kvart biti rasterećen od prometnih gužvi. Kućanska rampa je pred dobivanjem građevinske dozvole pa ćemo je prijaviti na europske projekte. Time ćemo cijeli ovaj dio grada razviti, odnosno imat će svu potrebnu infrastrukturu kakvu treba imati. – najavio je gradonačelnik Čehok.

Zoran Svetec, ravnatelj Javne ustanove GRadski stanovi pojasnio je  da će u objektu B2 biti uređeno 56 stanova i 30 garaža. Veličina stanova kretat će se od 63 do 98 kvadratnih metara, radove izvodi Zagorje Tehnobeton, a vrijednost investicije je 39 milijuna kuna. Stanovi će biti energetskog razreda B a cijena kvadratnog metra 1285 eura. Završetak radova predviđa se u kolovozu 2022. godine. Interes za kupnju stanova je već vrlo izražen.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.