Plenković: Izgradnja Pelješkoga mosta predstavlja ostvarenje generacijskog projekta

Plenković: Izgradnja Pelješkoga mosta predstavlja ostvarenje generacijskog projekta

Predsjednik Vlade Andrej Plenković  za današnjeg je posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji najprije obišao gradilišta Pelješkog mosta i pristupnih cesta, jer danas se postavlja jedan od elemenata rasponske konstrukcije koji će spojiti kopnenu stranu mosta u Komarni s ostalim stupovima mosta.

Cjelokupna izgradnja mosta i pristupnih cesta treba biti završena do lipnja 2022. godine, a Premijer je rekao:- Otprilike smo godinu i pol dana do završetka cjelokupnog projekta povezivanja juga Hrvatske, a to je naš ključni cilj: osigurati integritete državnog teritorija. Projekt povezivanja hrvatskoga juga s ostatkom zemlje vrijedan 550 milijuna eura i sufinanciran iz EU-a iznosom od 357 milijuna eura, zaista je od strateškog značaja i veseli da će biti završen i realiziran za godinu i pol dana. Taj projekt će zaista biti generacijski projekt svih nas - poručio je.

Studentski dom u Dubrovniku vrijedan 219 milijuna kuna snažan iskorak u ulaganju u obrazovanje

Posjet Dubrovačko-neretvanskoj županiji premijer Plenković nastavio je u Dubrovniku, gdje je nazočio otvorenju studentskog doma, s 253 smještajne jedinice.
 - Sjajan je to projekt vrijedan 219 milijuna kuna koji je sufinanciran europskim sredstvima, sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada, Županije i Sveučilišta rješava problem smještaja studenata u privatnim kapacitetima tijekom sezone. Unatoč činjenici da se nastava trenutno odvija on-line, već sada je u studentskom domu 170 studenata, kazao je premijer i dodao da će novi dom imati m ogućnost i za razmjenu studenata iz drugih zemalja kroz program Erasmus. 
- Nakon vrtića 2019. i osnovne škole na Montovjerni 2020., ovaj studentski dom u Dubrovniku predstavlja snažan iskorak kvalitete i ulaganja u obrazovanje i u mlade generacije, što je ključ razvoja Hrvatske - poručio je te naglasio da se i kod Pelješkog mosta i kod studentskog doma, ali i kod Zračne luke Dubrovnik i Centra za gospodarenje otpadom te ostalim ulaganjima u infrastrukturu, radi o kontinuitetu rada na razvoju grada i županije. 

 Nakon sastanka s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem i županom Dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem, premijer Plenković nazočio je potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. - 2020. 

PVRH

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.