U obnovu splitske Istočne obale ulaže se 42 milijuna kuna

U obnovu splitske Istočne obale ulaže se 42 milijuna kuna

Predsjednik Vlade za posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji sastao se i s članovima Lučke uprave Split te je sudjelovao na otvorenju radova na projektu "Rekonstrukcija i dogradnja Obale kneza Domagoja I. i II. u Gradskoj luci Split".
U izjavi za medije, premijer Plenković čestitao je ravnatelju Lučke uprave Split Vici Mihanoviću, splitskom gradonačelniku Andru Krstuloviću Opari i splitsko-dalmatinskom županu Blaženku Bobanu, koji su krenuli u projekt obnove Istočne obale, u čemu, dodao je, imaju potporu Vlade i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

"Ovaj projekt bit će pravo osvježenje za Split, predstavljat će iskorak u arhitektonskom, ali i funkcionalnom smislu, pomoći će odvijanje prometa i kretanje ljudi na jedan ugodniji i sigurniji način", kazao je Plenković. 
Podsjetio je da je projekt Rekonstrukcija i dogradnja Obale kneza Domagoja I. i II. zajednički financiran sredstvima Europske unije i Državnog proračuna u ukupnom iznosu od 42 milijuna kuna. Premijer je naglasio da je ovaj projekt dio šire politike Vlade, simboličkog naziva renesansa hrvatske obale, u što je do sada uloženo 1,3 milijarde kuna.
"Na taj način smo brojnim projektima lučke i obalne infrastrukture i investicija u luke pokrenuli brojne razvojne projekte diljem Jadrana i to je dokaz jadranske i mediteranske orijentacije Hrvatske i naše Vlade", poručio je Plenković.
Predsjednik Vlade izrazio je nadu da će ovaj projekt biti gotov i realiziran kroz 11 mjeseci, dodavši da će vizura Istočne obale poprimiti upravo onakav sjaj kakav Split zaslužuje.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u sklopu posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji susreo se s rektorom splitskog Sveučilišta Draganom Ljutićem. Nakon razgovora, istaknuo je da sveučilište ima odlično razgranatu europsku suradnju i mediteransku prepoznatljivost. 
"Sveučilište u Splitu je jedna od najbitnijih sastavnica hrvatskih sveučilišta", rekao je Plenković. Podsjetio je kako splitsko Sveučilište ima 20.000 studenata, niz fakulteta i studijskih programa.
"Ovo sveučilište ima odlično razgranatu europsku suradnju te mediteransku prepoznatljivost, izvrsnost i kvalitetu. Još jednom smo vidjeli koliki je značaj splitskog Sveučilišta", kazao je premijer i dodao da ono ima potporu Vlade i Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

PVRH

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.