Span - sjajna zvijezda na hrvatskom tržištu kapitala!

Span - sjajna zvijezda na hrvatskom tržištu kapitala!

Piše: FIMA Plus

U zadnje vrijeme mnogo je pažnje privukla tehnološka kompanija Span. Riječ je o jednom od najvećih izvoznika softvera koji 70 posto svojih prihoda ostvaruje na međunarodnom tržištu. U suradnji s 40 međunarodnih partnera, posluje s više od 1200 klijenata na 100 tržišta smještenih na šest kontinenata, a među kojima su vodeće regionalne i globalne korporacije.

Naime, Span je ujedno i prva privatna tehnološka kompanija u Hrvatskoj koja je, nakon Ericssona Nikole Tesle, izašla na Zagrebačku burzu i uspješno plasirala 578.200 dionica zaposlenicima i širokom krugu ostalih ulagača. Zahvaljujući velikom interesu, u javnoj ponudi je postignuta maksimalna cijena od 175 kuna za dionicu

Svaki pojedini mali ulagač mogao je kupiti najviše 19.600 ponuđenih dionica dok za kvalificirane ulagače nije bio određen najveći broj dionica koje su mogli kupiti. Sve Spanove dionice, njih ukupno 1.960.000, uvrštene su 23. rujna na Službeno tržište Zagrebačke burze.

S obzirom na to da je potražnja za dionicama bila veća od broja ponuđenih dionica, neće svi ulagači dobiti upisani iznos. Uprava Spana raspodijelit će dionice prema vlastitoj diskreciji, pri čemu će se voditi načelom dugoročnog ulaganja. Dakle prednost pri kupnji imat će oni ulagači za koje Uprava smatra da će s njima postići odgovarajuću dugoročnu strukturu dioničara.

Prema postignutoj valuaciji u javnoj ponudi, vrijednost Spana mjerena tržišnom kapitalizacijom uoči izlaska na burzu iznosila je 343 milijuna kuna. U usporedbi s kompanijama uvrštenim u službeni indeks Crobex Span je vrednovan kao jedna od jeftinijih sastavnica.

Najjači aduti Spana su visok potencijal rasta i snažna izvozna orijentiranost. S godišnjom stopom rasta prihoda od 24,5 posto u posljednje tri godine nalazi se u samom vrhu u usporedbi s drugim sastavnicama Crobexa.

O svemu tome i mnogo više govorit će panelisti na 13. BESPLATNOM FIMA webinaru IPO Span - sjajna zvijezda na hrvatskom tržištu kapitala koji će se održati 07. 10. 2021. u 14h. Rezervirajte svoje mjesto i prijavite se putem poveznice koja se nalazi na web-stranici FIMA Plus. A što ukratko o toj temi imaju za reći panelisti, pogledajte u videonajavi.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.