Opća bolnica Varaždin: objavljen natječaj za Centralni operacijski blok, OBV tim projektom dobiva i heliodrom

Opća bolnica Varaždin: objavljen natječaj za Centralni operacijski blok, OBV tim projektom dobiva i heliodrom

Izgradnja i opremanje Centralnog operacijskog bloka Opće bolnice Varaždin je prvi projekt Varaždinske županije iz Razvojnog sporazuma Sjever koji kreće u realizaciju. Konkretno, projekt je procijenjene vrijednosti 405 milijuna kuna. Pokrenut je postupak javne nabave za radove, na koje se odnosi oko 50 posto vrijednosti projekta, a uslijedit će postupak nabave za opremu, na koju se odnosi drugih 50 posto.

U njemu će biti osam modernih operacijskih dvorana, Jedinica intenzivnog liječenja, Odjel za radiologiju, medicinsko-biokemijski laboratorij i drugi sadržaji. Uz to, u sklopu projekta planiran je i heliodrom na vrhu zgrade.

Ravnatelj Poljak ne krije zadovoljstvo zbog ovog projekta te ističe kako će se zasigurno podići kvaliteta zdravstvene usluge. Moderno će opremljene biti operacijske sale, laboratoriji, sterilizacija, jedinica intenzivnog liječenja…

– Pacijenti više neće morati hodati u krugu bolnice jer će se paviljoni spojiti toplim hodnicima. Spomenutim hodnicima povezat će se ginekologija, interna, kirurgija, neurologija – rekao nam je ravnatelj OB Varaždin Damir Poljak.

Spomenimo i da je građevinska dozvola već riješena, a kako nam kaže Poljak, cijeli projekt je i ispred zadanih rokova. /IZVOR:REGIONALNI/

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.