Grad Varaždin je osigurao sredstva za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

Grad Varaždin je osigurao sredstva za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

 Grad Varaždin je osigurao sredstva za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća i korištenje obnovljivih izvora energije kako bi svojim građanima olakšao provedbu projekata energetske učinkovitosti s ciljem smanjenja potrošnje energije i emisija CO2 u atmosferu te poboljšanja kvalitete života. Građanima Grada Varaždina koji temeljem Javnog poziva EnU-2/21 Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uspješno provedu projekt energetske obnove obiteljskih kuća, Grad Varaždin sufinancirat će dodatnih 15% opravdanih troškova, a do maksimalnog iznosa od 15.000,00 kn po korisniku sredstava. Sufinanciranje se vrši po principu povrata sredstava nakon uspješne provedbe projekta i isplate sredstava od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

 Na Javni poziv EnU-2/21 Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavilo se 159 građana Grada Varaždina, od kojih je 118 steklo pravo na dodjelu bespovratnih sredstava. Ukupna vrijednost investicija u energetsku obnovu obiteljskih kuća na području Grada Varaždina iznosi približno 18.250.000,00 kn, od čega su nepovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost približno 8.200.000,00 kn. Prijavom na Javni poziv Grada Varaždina, građani mogu ostvariti pravo na dodatna bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od približno do 1.800.000,00 kn kroz period 2022. i 2023. godine. Iz tog razloga pozivamo građane da se prijave na Javni poziv Grada Varaždina i ostvare pravo na dodatno sufinanciranje.

 Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća na području Grada Varaždina objavljen je na internetskim stranicama Grada Varaždina https://varazdin.hr/javni-pozivi/javni-poziv-sufinanciranje-energetske-obnove-obiteljskih-kuca-9979/.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.