Potpisan sporazum o sufinanciranju kombi vozila s ugrađenom rampom za Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

Potpisan sporazum o sufinanciranju kombi vozila s ugrađenom rampom za Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

U Maloj vijećnici Međimurske županije 14. svibnja, je potpisan Sporazum o sufinanciranju kombi vozila s ugrađenom rampom. Sporazum su potpisali Dragica Benčik, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, te međimurski načelnici i gradonačelnici.

Riječ je o projektu nabave vozila s ugrađenom rampom (dizalicom) koji je predstavljen na Kolegiju gradonačelnika i načelnika održanom 6. ožujka 2024. godine. Tada je donesen zaključak o zajedničkom sufinanciranju projekta od strane jedinica lokalne samouprave (JLS) u jednakom iznosu, odnosno da svaka JLS vozilo financira iznosom od 2 tisuće eura. Ukupna vrijednost vozila iznosi 48.868,77 eura.

Inače, Centar za odgoj i obrazovanje iduće godine seli se u novu zgradu koja se gradi u Čakovcu. Radovi na Regionalno-edukacijskom centru Čakovec, koji temeljem sporazuma sufinanciraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Grad Čakovec i Međimurska županija, napreduju prema planu. Kako je na sjednici Kolegija gradonačelnika i načelnika rekla gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, novim prostorima ova obrazovna ustanova dobiva najmodernije uvjete. Djeca s teškoćama briga su cijele zajednice, a zajedničkom kupnjom kombi-vozila pokazujemo da o njima skrbimo svi, neovisno jesmo li osnivač ustanove ili ne. Na odnosu prema najranjivijim skupinama, a djeca s teškoćama to zasigurno jesu, pokazujemo zrelost kao društvo, rekla je tada čakovečka gradonačelnica.

Kako je istaknuto na potpisivanju sporazuma, vozilo je namijenjeno prijevozu polaznika Centra s izrazitim motoričkim teškoćama koji se kreću uz pomoć invalidskih kolica. Također će se koristiti za prijevoz učenika na izvan učioničku nastavu (školske izlete, školu u prirodi, terensku nastavu, smotre i natjecanja), te za ostale odgojno-obrazovne događanja u funkciji ostvarivanja obrazovnih i javnih djelatnosti ove školske ustanove.

Nabava ovog vozila značajno će poboljšati kvalitetu života i mobilnost učenika Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, te im olakšati sudjelovanje u svim aspektima obrazovnog procesa i društvenog života.

Izvor: Grad Čakovec

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.