Za poduzetnike u kulturnim i kreativnim industrijama dodijeljena sredstva u iznosu od 8,5 milijuna kuna

COVID 19

Ministarstvo kulture i medija poduzetnicima u kulturnim i kreativnim industrijama osiguralo je za 139 programa sredstva u ukupnom iznosu od 8.497.150,00 kn temeljem provedenog Javnog poziva za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2020. godinu.Na Javni poziv koji je bio usmjeren za poticanje aktivnosti i prilagodbu poslovnih modela proizvodnje i distribucije kulturno umjetničkih sadržaja gospodarskih subjekata u okolnostima epidemije COVID-19 pristigle su ukupno 343 prijave. 
Povećanjem od pola milijuna kuna u odnosu na prošlogodišnji ukupni iznos dodijeljenih sredstava Ministarstvo je odgovorilo na povećani broj prijava i ukupno tražena sredstva te nastojalo u novonastalim okolnostima omogućiti poduzetnicima u kulturi daljnju proizvodnju i distribuciju, a publici povećati dostupnost i pristup kulturno-umjetničkim sadržajima. 
Također, Ministarstvo je kroz ovogodišnju dodjelu bespovratne potpore nastojalo osnažiti i osigurati likvidnost poduzetnika u kulturi kako bi se ublažio negativan utjecaj novonastale situacije na njihovo poslovanje. 
Pozivom su obuhvaćeni poduzetnici u područjima izvedbenih umjetnosti, književno-nakladničke i knjižarske djelatnosti, vizualnih umjetnosti te audiovizualnih djelatnosti.

PVRH

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.