KPMG i HSRM: Definirati odgovore o dvostrukom oporezivanju hrvatskih radnika koji rade u inozemstvu

KPMG i HSRM: Definirati odgovore o dvostrukom oporezivanju hrvatskih radnika koji rade u inozemstvu

Informacija o sastanku predstavnika revizorskog društva KPMG Croatia d.o.o. i HSRM-a, Hrvatskog sindikata radnika migranata

U Zagrebu je 18. rujna održan sastanak direktorice poreznog odjela društva KPMG Croatia d.o.o. Kristine Grbavac i predsjednika HSRM-a Franje Lazara, na temu dvostrukog oporezivanja radnika migranata.

Društvo KPMG Croatia d.o.o. dio je globalne mreže neovisnih tvrtki koje pružaju profesionalne usluge revizije, poreznog i financijskog savjetovanja, koje je uočilo i prepoznalo da je pitanje dvostrukog oporezivanja hrvatskih radnika koji rade u inozemstvu aktualna tema i pitanje na koje mnogi ne pronalaze jasan i jednoznačan odgovor.

Nakon razmatranja problema i razmjene dosadašnjih iskustava povodom konkretnih problema s kojima su se susreli radnici migranti zaključeno je da postoji volja i mogućnost da se radnicima migrantima pomogne i informira ih se o poreznim pitanjima kroz seminare i predavanja, izrade odgovarajućih uputstava, a po potrebi da se pomogne i na pojedinačnim slučajevima.

Između predstavnika sudionika sastanka dogovorena je daljnja komunikacija i sastanci na temu dvostrukog oporezivanja.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.