Značajna ulaganja u prometnice na području Novog Marofa

NOVI MAROF

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić u pratnji gradonačelnika Grada Novog Marofa Siniše Jenkača, ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog i djelatnika ŽUC-a, predsjednika Upravnog vijeća Krešimira Horvata i posebne savjetnice Natalije Martinčević obišao je novoizgrađene objekte i obnovljene prometnice u Oštricama i naselju Grani. U Oštricama je izgrađen potporni zid i proširena cesta u blizini crkve, dok je u Grani obnovljena i proširena jedna od glavnih prometnica.Župan Radimir Čačić zadovoljan je izvedenim radovima te županijskim ulaganjima u cestovinufrastrukturu.
- Moramo priznati kako je izgradnja potpornog zida, s obzirom na brdo uz samu prometnicu, bila nužna. Riječ je naime, o radovima vrijednim 218 tisuća kuna, a financiranje je izvršeno iz izvanrednih radova ŽUC-a – rekao je župan Čačić te dodao kako se u naselju Grana završava rekonstrukcija ceste i odvodnje, a vrijednost radova iznosi. 620 tisuća kuna

-Ukupno 75 posto sredstava osigurao je ŽUC, a 25 posto Grad Novi Marof,tako da na tome području dobro surađujemo. Uz sve to, imamo i gotovo milijun kuna  za financiranje prometnice Beletinec-Presečno. U ovoj godini to iznosi ukupno 1,8 milijuna kuna i to je za nas, za naše skromnije proračune značajan iznos, s obzirom na činjenicu da je ukupno 20 milijuna kuna namijenjeno svim izvanrednim radovima. Ono što mi je posebno drago u cijeloj ovoj priči jest da u jednom od ova tri projekta imamo suradnju s Gradom Novim Marofom koji je osigurao sredstva za rekonstrukciju odvodnje i izgradnju nogostupa.- zaključio je župan.

I gradonačelnik Siniša Jenkač složio se s županom te je naglasio dobru suradnju s Županijom.

-ajveća ulaganja na našem području su na dionici Beletinec-Presečno, što je iznimno važno za stanovnike Novog Marofa, Presečna i Beletinca, odnosno za sve one koji putuju prema Ivancu. Takva manja ulaganja po mjesnim odborima vrlo su važna na županijskim cestama. Završava se još i nogostup kroz Granu i tamo smo riješili kompletnu kanalizaciju, a normalan slijed je da se završi uređenje ceste, nogostupa, cestovne odvodnje i tu smo partneri sa ŽUC-om, nadopunjavamo se i sufinanciramo i zato sam jako zadovoljan – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Obilasku radova nazočili su i mještani Oštrica, a predsjednik Mjesnog odbora Boris Šafran zahvalio se županu na dosadašnjoj pomoći te zaključio kako se ovim radovima riješio jedan veliki problem, odnosno poboljšana je sigurnost sudionika u prometu na tom dijelu prometnice.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.