Mastercard i vcita lansirali platformu „Business Unusual“ kao pomoć malim poduzetnicima u digitaliziranju poslovanja

poduzetbnici

Mastercard i vcita lansirali su platformu „Business Unusual“ kako bi pomogli malim poduzećima u digitaliziranju poslovanja. Platforma predstavlja cjelovito rješenje za razmjenu znanja, upravljanje poslovanjem i odnosima s klijentima, omogućava mikro i malim poduzećima da se digitaliziraju i prilagode novonastaloj situaciji, a besplatna je za prva tri mjeseca korištenja.

CRM startup vcita i Mastercard udružili su snage u Europi kako bi lansirali Business Unusual, cjelovito rješenje za učenje i upravljanje poslovanjem dizajnirano posebno za mala i mikro poduzeća. Namjera ovog partnerstva je omogućiti navedenim poduzećima da svoje poslovanje što je više moguće digitaliziraju. Platforma Business Unusual će pomoći kompanijama da bolje upravljaju i vode svoje poslovanje tako što će im pružati niz alata koji uključuju:  upravljanje klijentima (CRM), naplatu potraživanja, izdavanje elektronskih računa, online planiranje i dogovaranje termina,  E-mail marketing i platformu za obrazovanje i učenje.

Platforma je posebno dizajnirana za mikro i mala poduzeća, a pomoći će automatizirati uobičajene administrativne zadatke uz pomoć samo jedne aplikacije. Usluga će biti besplatna za korištenje vlasnicima malih i mikro poduzeća i to za razdoblje od tri mjeseca od inicijalne prijave, a to jedinstveno rješenje napravljeno je imajući na umu ne samo trenutne, već i dugoročne poslovne potrebe lokalnih poduzeća i poduzetnika.  

Platforma Business Unusual istovremeno je i baza znanja o digitalnim alatima i digitalizaciji poslovanja. Na platformi se tako mogu pronaći savjeti vlasnika uspješnih malih poduzeća, a korisnici mogu plasirati i vlastite priče o uspjesima ili neuspjesima te na taj način učiti na svom poduzetničkom putovanju. Kako bi se malim i mikro poduzećima pomoglo u učenju i usvajanju novih vještina u ovom nesigurnom okruženju, kreirani su prilagođeni sadržaji o stvarnim izazovima s kojima se poduzetnici suočavaju u ovim teškim vremenima. Platforma pomaže i otkriva kako upravljati poslovanjem putem interneta, kako ostati povezan i komunicirati s klijentima na daljinu i kako učinkovito isplanirati sljedeći dan. Budući da je platforma istovremeno i mjesto za učenje, korisnici mogu odmah u nekoliko klikova primijeniti naučeno.  

„Kad smo pokretali platformu, oslanjali smo se na dva najznačajnija odnosa. Prvi odnos predstavlja odnos s poduzetničkom zajednicom koja nas okružuje: korisnici platforme vcita koji su se okupili da bi pružili savjete i podršku svojim kolegama kako bi se lakše prilagodili ovim nesigurnim ekonomskim vremenima. Drugi odnos je onaj s timom istomišljenika u Mastercardu koji dijele naše uvjerenje da zajedničkim radom možemo pomoći poduzećima koja su okosnica našeg gospodarstva da budu jača, i s čvrstim temeljima za uspjeh“, rekla je Adi Engel, direktorica za razvoj poslovanja u kompaniji vcita.

„Zadovoljstvo nam je što možemo najaviti ovo novo partnerstvo s platformom vcita koje će omogućiti vlasnicima malih i mikro poduzeća da povećaju učinkovitost svog poslovanja u vrijeme krize. Ovo se partnerstvo temelji na našoj želji da postanemo partner za poduzeća svih veličina u Europi i širom svijeta. Zajedništvom i suradnjom pri pokretanju platforme Business Unusual  pružamo stvarnu pomoć malim poduzećima u digitalizaciji svojih poslovanja. Kada mala poduzeća pate, i lokalna gospodarstva pate. Upravo zbog toga Mastercard nastoji pružiti podršku ovim važnim stupovima naše zajednice“, rekao je Marcus O’Toole, potpredsjednik i voditelj divizije malih poduzeća u Mastercardu u Europi.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.