Dubrovačke ljetne igre partner na novoodobrenom EU projektu

IGRE

 Projekt #synergy: Sharpening the capacities of the classical music industry in the Western Balkans prijavljen na poziv Kreativne Europe na natječaj jačanja kulturne suradnje i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija na Zapadnom Balkanu jedan je od trinaest od ukupno tristo prijavljenih projekata kojima su odobrena sredstva Europske unije u iznosu od 410.930 eura.  

Glavni partner projekta je Fondacija Don Branko Sbutega iz Crne Gore dok su uz Dubrovačke ljetne igre partneri na projektu Centar beogradskih festivala (CEBEF) iz Srbije, Festival Ljubljana iz Slovenije, Udruženje F. Chopin s Kosova i Organizacija Vox Baroque iz Albanije. Ciljevi projekta su usavršavanje i povezivanje kulturnih radnika, prije svega onih koji se bave festivalima i klasičnom glazbom, poticanje skladanja novih djela klasične glazbe inspiriranih lokalnom baštinom zemalja partnera projekta te umrežavanje i suradnja mladih glazbenika, skladatelja i organizacija koje se bave klasičnom glazbom na Zapadnom Balkanu tijekom 34 mjeseca trajanja projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 410.930 eura ili nešto više od 3 milijuna kuna, a iz europskog fonda sufinancirat će se 80 % iznosa ili približno 2,5 milijuna kuna. Dubrovačke ljetne igre će u projekt uložiti 14.500 eura odnosno 108.000 kuna, a sufinancirani iznos iz EU fonda iznosi 48.450 eura ili 362.000 kuna. 

Podsjetimo kako su Dubrovačkim ljetnim igrama u posljednje dvije godine odobrena sredstva iz fondova Europske unije za tri različita projekta ukupne vrijednosti sedam milijuna kuna. Projekti Future Epics i Port of Dreamers sufinancirani su iz fonda Kreativna Europa – potprogram Kultura te su Igrama donijeli oko 150.000 eura europskog novca i suradnju s međunarodnim partnerima, a projekt Mjesto zajednice – Razvoj kulturno-društvenog centra Lazareti koji se provodi u suradnji s lokalnim organizacijama civilnog društva u sklopu natječaja Kultura u centru, u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.