Porsche kupio manjinski udio od 10 posto u Rimac Automobilima i Greyp Bikes

RIMAC AUTOMOBILI

Porsche je  kupio 10 postotni udio u Rimac Automobilima i u njihovoj sestrinskoj tvrtki Greyp Bikes, objavili su iz Rimac Automobila. Cilj partnerstva je podrška za razvoju kojemu je cilj razvoj tehnoloških rješenja za tržište električnih automobila visokih performansi te najuzbudljivijih sportskih električnih automobila.

-Naši automobili predstavljaju vrhunac tehnologije i iznova određuju samu definiciju super-sportskog automobila - izjavio je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila te dodao -  Ulazak u razvojnu suradnju sa Porsche AG je važan korak za naš strateški plan kako bismo postali značajan dobavljač velikim proizvođačima automobila. Drago nam je što smo uspjeli pridobiti veliko povjerenje naših investitora, partnera i klijenata te se radujemo što ćemo moći i dalje raditi na uzbudljivim projektima za razne klijente iz cijele automobilske industrije.Ovo je bio zajednički trud s Porscheovim timom koji nas je oduševio svojim timskim duhom, stavom, pragmatizmom i osobnošću. Ovo nije samo financijska investicija bilo kojeg investitora. Ovo je jedna od prvih Porscheovih investicija ikad i jedna od prvih u području električnih vozila, dodao je Rimac.

-Razvojem potpuno električnih super-sportskih automobila Concept_One i C_Two te brojnih drugih ključnih sustava koristeći najsuvremeniju tehnologiju za razne druge proizvođače u automobilskoj industriji, Rimac je svojim impresivnim znanjem potvrdio svoju poziciju u svijetu elektromobilnosti - ističe i Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i član Izvršnog odbora za financije i IT u Porsche-u. - Smatramo da su ideje i pristup Rimac Automobila iznimno obećavajući, zbog čega se nadamo da će ovo partnerstvo u razvoju biti izvrstan uvod za našu blisku suradnju, dodaje Meschke.

Vizija Mate Rimca započela je kao projekt u garaži 2009. godine koji je izrastao u tvrtku sa više od 400 zaposlenika u okolici Zagreba. Istovremeno se razvijala i tvrtka Greyp Bikes, sestrinska tvrtka Rimac Automobila, koja nudi napredne električne bicikle. Obje tvrtke rastu velikom brzinom kako bi ostvarile svoje ciljeve.Ulaganje tvrtke Posche AG, uz ulaganje tvrtke Camel Group u rujnu 2017., zaključuje drugu rundu investicija, za tvrtke Rimac Automobili i Greyp Bikes. Novo partnerstvo će dati dodatni vjetar u leđa budućim poslovnim pothvatima tvrtki Rimac i Greyp, kao i potporu za njihovo širenje na globalnoj razini. Osnivač i izvršni direktor Mate Rimac i dalje ostaje većinski vlasnik.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.