Pod motom: Inspiracija, inovacija, agilnost započinje peti FMCG Retail Summit 2019.

Pod motom: Inspiracija, inovacija, agilnost započinje peti FMCG Retail Summit 2019.

Peti po redu FMCG Retail Summit Zagreb, i ove godine, tradicionalno, biti će održan u Plaza Event Centru a sudionicima će 22. listopada ponuditi analizu stanja i potencijala domaćeg i regionalnog trgovačkog sektora, kao i analizu dolazećih trendova iz središnje Europe te pregled modela poslovanja na globalnoj razini.

Kompanije u sektoru robe široke potrošnje u idućem razdoblju očekuju veliki izazovi, ali i prilike za rast – koje dolaze uslijed ubrzanog razvoja novih modela poslovanja. U takvom svijetu mijenjaju se izvori prihoda, javljaju se novi troškovi, mijenja se pozicija i pojačava značaj upravljanja proizvodnim, uslužnim i drugim procesima.

Maloprodaja nikada nije jednostavna, ona je hiperkonkurentna, a rukovoditelji u maloprodaji uvijek sjede na rubu svog sjedala. No, istodobno, maloprodajne tvrtke vrlo su tradicionalne, konzervativne i oklijevaju krenuti u avanturu u nepoznato. Najveći izazov za trgovce na malo je diferencijacija. Umjesto širenja igrališta, svi teže prema njegovu središtu i nastoje biti sve za svakoga. Rezultat je hiper cijena i promotivna ovisnost. Četvrta industrijska revolucija stavlja pred izazov osnove maloprodajnog modela poslovanja. Za uspjeh u nadolazećem svijetu bit će potrebna hrabrost i avantura, najavio je Jean-Jacques Vandenheede, futurolog i stručnjak za retail trendove.

Ovogodišnji govornici vrhunski su stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u FMCG sektoru, a svaki od njih na zanimljiv način sudionicima će predstaviti aktualne teme i najvažnije primjere iz prakse. Neki od njih su: Irena Weber, zamjenica glavnog izvršnog direktora i glavna operativna direktorica Fortenova grupe; Stjepan Roglić, dopredsjednik nadzornog odbora Orbico grupe; Zvonko Popović, vlasnik, Kanaan; Hrvoje Čeović, direktor prodaje za Srednju Europu, P&G; Ray Gaul, Senior Vice President, Retail Insights, Kantar; Jean-Jacques Vandenheede, futurolog i stručnjak za trendove u maloprodaji i mnogi drugi.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.