Međimurski gospodarski forum okupio uspješne Međimurce na temu digitalizacije

Međimurski gospodarski forum okupio uspješne Međimurce na temu digitalizacije

Privlačnost poslovne klime Međimurja prepoznata je daleko van granica Hrvatske, o čemu svjedoče brojne strane investicije i međunarodna priznanja, poput nagrade Financial Timesa u kategoriji stvaranja povoljnog poduzetničkog okruženja. Dvostruko veći izvoz od uvoza, porast broja zaposlenih za 5% i rast ukupnog prihoda za 11,8% samo su neki od pokazatelja koji govore o uspješnosti međimurskog gospodarstva.

Poznato je da su međimurske tvrtke oduvijek bile inovativne, kreativne i da kontinuirano ulažu u istraživanja i razvoj te je Zavičajno društvo Međimurje drugu godinu za redom organiziralo Međimurski gospodarski forum s ciljem promocije uspješnih međimurskih poduzetnika i inovacija, prezentiranja realiziranih projekata, postojećih ideja i povezivanja gospodarskih aktera. Zavičajno društvo Međimurje u Zagrebu svojim aktivnostima okuplja gospodarstvenike, akademike, znanstvenike, političare, kao i sve ljude koji svojim djelovanjem promoviraju Međimurje i svojim radom žele pokazati ono najbolje što Međimurje nudi, kako je istaknula predsjednica Društva Branka Prišlić. Tema ovogodišnjeg Foruma bila je „DigitalMeđimurje“, a tim su povodom okupili niz stručnjaka koji su govorili o digitalizaciji.

Međimurje je kraj na koji se može ugledati cijela Hrvatska, kraj koji ima najefikasniju javnu upravu te najniži indeks klijentelizma, najniže troškove javnog sektora, ali i odlične poduzetničke temelje na kojima danas sazrijeva nova digitalna generacija gospodarstvenika.“, kazao je potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher.

Pripajanjem poslova Ureda državne uprave županiji, usluge koje javna uprava pruža postat će još efikasnije, modernije te prvenstveno brže i na višoj razini digitalizacije, naglasio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji se prisutnima obratio uz pomoć video zapisa. U ime Međimurske županije prisutne je pozdravila i zamjenica župana Sandra Herman, koja je nazočila Međimurskom gospodarskom forumu s pročelnikom Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Međimurske županije Darkom Radanovićem.

Uz stotinjak sudionika koji su ispunili dvoranu Hrvatske gospodarske komore, Forum su svojim dolaskom podržali saborska zastupnica i Predsjednica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Sunčana Glavak, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić, pomoćnici ministra gospodarstva Ana Mandac i Zvonimir Novak, pomoćnici ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Mladen Pavić i Dragan Jelić, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Tomislav Radoš, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec, počasni predsjednik Zavičajnog društva Međimurja Mijo Bergovec te brojni poduzetnici i predstavnici institucija.

Kako digitalizirati interne procese, komunikaciju s korisnikom i isporuku te na koje načine politika može pomoći poduzetnicima u procesu digitalizacije bile su samo neke od tema panel rasprave o digitalnoj transformaciji, koju je moderirao Vanja Vejzagić, a u kojoj su sudjelovali Damir Sabol iz Photomatha, Martina Pintarić iz 404 agency, Robert Ilijaš i Bernard Gršić iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.

Digitalizacija javnog i poduzetničkog sektora je neophodna. Pravo je pitanje u kojoj ćemo se mjeri moći transformirati po uzoru na zemlje Zapada, no što prije napravimo taj iskorak, to ćemo prije postati konkurentniji na tržištu.“, poručio je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.