Konferencija o strateškom planiranju u vezi sufinanciranja EU projekata u novoj financijskoj perspektivi (2021. – 2027.)

konferncija

JURA  je organizirala konferenciju o strateškom planiranju kao osnovnom preduvjetu sufinanciranja EU projekata u novoj financijskoj perspektivi (2021. – 2027.)''. Konferencija je održana  28. studenog 2019. godine s početkom u 9:15 sati, u Park Botique Hotelu, u „organizaciji Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije.

Konferencija je organizirana u sklopu projekta „ Suradnja za razvoj“, kojeg provodi Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije, s ciljem informiranja predstavnika lokalnih vlasti i javnopravnih tijela o važnosti strateškog planiranja i unosa projektnih ideja u Središnji registar projektnih ideja, kao osnovnog preduvjeta sufinanciranja EU projekata u narednoj financijskoj perspektivi Europske unije (2021. – 2027.)

„Govoreći o izazovima nove financijske perspektive i mogućnostima povlačenja EU sredstava, od izuzetne je važnosti, osim poznavanja EU regulative, i dobro poznavanje nove nacionalne regulative i novih preduvjeta koje će biti potrebno zadovoljiti kako bi korisnici imali mogućnost apliciranja na EU fondove. U skladu s time, a u želji da i narednom periodu Varaždinska županija i dalje zadrži primat u povlačenju EU sredstava, organizirali smo ovu današnju konferenciju kako bismo naše korisnike s područja Županije pravovremeno informirali o novim izazovima koji nas očekuju“ - rekao je Krunoslav Blaži , ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije tijekom držanja pozdravne riječi.

Pozdravnu riječ održao je i zamjenik župana Varaždinske županije, Tomislav Paljak.

 „Ovdje danas govorimo o stručnoj savjetodavnoj podršci naše Javne ustanove za regionalni razvoj, ali i otvaramo priču za novu omotnicu i tu će biti dosta važno kako ćemo se postaviti. Što se tiče Varaždinske županije, opće je poznato da je Varaždinska županija izuzetno uspješna u privlačenju sredstava iz EU fondova, čemu u prilog govori činjenica da u ovom trenutku pripremamo i provodimo 55 velikih EU projekata vrijednih cca 120 milijuna eura. Vrijednost svih ovih projekata govori sama za sebe o vrijednosti naše Javne ustanove za regionalni razvoj, na koju smo s pravom ponosni.

Na konferenciji se predstavnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Neven Drozdek, u svojoj prezentaciji posebno osvrnuo na važnost unošenja projektnih ideja u Središnji registar projekata kao osnovnog preduvjeta sufinanciranja EU projekata.

Voditeljica Odjela za regionalni razvoj i strateško planiranje Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije, Maja Lehman, sudionike konferencije je upoznala sa zakonskom regulativnom koja se odnosi na Javnu ustanovu za regionalni razvoj Varaždinske županije i mogućnostima korištenja savjetodavne stručne podrške od strane Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije.

Ivana Prikratki, voditeljica Odjela za pripremu i provedbu projekata, ukratko je prezentirala mogućnosti projekta „Suradnja za razvoj“. Projekt „Suradnja za razvoj“ ukupne je vrijednosti 23.754.679,20 kuna, traje pet godina, od 1. siječnja ove godine do 31. prosinca 2023. godine, a financira se s 20.191.477,32 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć.

„Ovim hvalevrijednim projektom, Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije,  osigurala je financijska sredstva koja će biti usmjerena u pružanje savjetodavne podrške gradovima, općinama, vrtićima, vatrogasnim društvima i ostalim javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata, ali i u pružanje stručne pomoći tijekom procesa strateškog planiranja – istaknuo je ravnatelj JURA-e Krunoslav Blaži.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.