Otvoreno 25. izdanje manifestacije Sa(n)jam knjige u Istri

Otvoreno 25. izdanje manifestacije Sa(n)jam knjige u Istri

Kao izaslanik ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek državni je tajnik dr. sc. Ivica Poljičak sudjelovao na otvorenju 25. izdanja manifestacije Sa(n)jam knjige u Istri u četvrtak, 5. prosinca 2019. godine, u Domu Hrvatskih branitelja u Puli. 

Izrazivši zadovoljstvo što Sajam nastavlja tradiciju okupljanja autora, kako renomiranih imena hrvatske i europske književne scene tako i niza novih autora čije se prve knjige prevode i objavljuju na hrvatskom jeziku, državni je tajnik čestitao organizatorima na uspješnom pokretanju čitalačke atmosfere u kojoj sudjeluje cijeli grad.

Državni je tajnik naglasio i značajnu ulogu pulskog Sajma na cijeloj domaćoj književnoj sceni, koji uvodeći nove važne trendove priključuje našu sredinu i naše autore europskim i svjetskim kulturnim i književnim kretanjima.


Foto: Sa(n)jam knjige u Istri

Začetak manifestacije Sa(n)jam knjige u Istri seže u 1995. godinu kada je jedna mala izložba knjiga „na kraju svijeta“ nazvana 1. Sajmom knjiga u Istri. Danas je to veliki sajam knjiga koji svakoga prosinca u austrougarskoj palači, monumentalnoj građevini Doma hrvatskih branitelja okuplja autore i sve zaljubljenike u knjigu, na kojemu više od 200 nakladnika iz Hrvatske i drugih zemalja uz knjige izlaže i mnogobrojne različite programe, a kojega posjeti i do 60 000 posjetitelja.

Ovogodišnji Sajam u Puli će od 5. do 15. prosinca tematskim sloganom Gradovi u tijeku govoriti o svim gradovima ovoga svijeta, uputit će na raspravu o kontinuitetu promjena u kojoj će sudjelovati gotovo tri stotine domaćih i inozemnih autora, suvremenih književnika, nakladnika, povjesničara, intelektualaca, kulturologa i umjetnika. Ovogodišnje autore predvodi jedan od velikih pisaca grada, Orhan Pamuk koji će nakon petnaest godina, sada i kao nobelovac, ponovno posjetiti Sajam i grad Pulu.

>>> Sa(n)jam knjige program
 

Foto: Sa(n)jam knjige u Istri


Foto: Sa(n)jam knjige u Istri

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.