Hrvatska kao zemlja partner međunarodne sajamske priredbe "Zeleni tjedan" u Berlinu, od 17. do 26. siječnja

Hrvatska kao zemlja partner međunarodne sajamske priredbe "Zeleni tjedan" u Berlinu, od 17. do 26. siječnja

Ministarstvo poloprivrede najavilo je sudjelovanje na međunarodnoj sajamskoj priredbi "Zeleni tjedan", koja će se održati od 17. do 26. siječnja 2020. u Berlinu, a od velike je važnosti za Hrvatsku – zemlju partnera te ovogodišnje međunarodne poljoprivredne manifestacije. Zahvaljujući izvrsnim diplomatskim, gospodarskim i trgovinskim odnosima između dvije zemlje, upravo su Berlin, Njemačka i Zeleni tjedan pravo mjesto da Hrvatska u punom sjaju predstavi svoju poljoprivredu i prehrambenu industriju te unaprijedi svoje trgovinske odnose u Europi i svijetu.  

O važnosti ovog sajma za europsku i svjetsku poljoprivredu te odnose među zemljama najbolje govore zaista impresivne brojke: 61 država sudionica,1 800 domaćih i stranih izlagača, 400 000 posjetitelja, a sve to na 118.200 metara četvornih izložbenog prostora

Ministarstvo poljoprivrede, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, predstavit će hrvatsku poljoprivredu i njene specifičnosti u najboljem svjetlu na najvećoj europskoj poljoprivrednoj pozornici. Hrvatsku će tako predstavljati pedesetak izlagača, velikih i malih poljoprivredno-prehrambenih tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji će ponuditi svijetu okus Hrvatske - gastronomske delicije poput pršuta, kulena, meda, ulja, rakije, vina te brojnih drugih autohtonih zaštićenih proizvoda. Također, posjetitelji sajma imat će jedinstvenu priliku uživati u prepoznatljivim hrvatskim tradicionalnim jelima pripremanima od hrvatskih namirnica u nacionalnom hrvatskom restoranu u berlinskoj „zelenoj“ kuhinji.

Hrvatska i Njemačka iz godine u godinu ponovno potvrđuju da su prijateljske zemlje, i to ne samo u diplomatskim i gospodarskim odnosima. Osim što su Nijemci najbrojniji gosti u Hrvatskoj tijekom cijele godine, Njemačka je jedno od najvažnijih hrvatskih izvoznih tržišta, gdje se plasira gotovo desetina ukupnog izvoza poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te svake godine razmjena nastavlja rasti. Ovakvo predstavljanje Hrvatske i autohtonih proizvoda pod reflektorima 61 države sudionice ima za cilj  podići razinu, kvantitetu i kvalitetu razmjene s Njemačkom, ali i s cijelom svijetom.

Berlinski Zeleni tjedan posjećuje više od 3 000 medijskih predstavnika iz 75 zemalja, a tema je više od 18 000 izvještaja u dnevnim novinama i specijaliziranim izdanjima te 13 000 online članaka.

Ovu najveću poljoprivrednu manifestaciju u Europi posjetit će brojni hrvatski visoki dužnosnici, vodeći gospodarstvenici i predstavnici najvećih i najutjecajnijih hrvatskih tvrtke te brojne osobe iz javnog života.

Sve informacije o Zelenom tjednu pronađite na poveznicama https://zelenitjedan2020.hr/about/ i https://www.gruenewoche.de/en/.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.