Počeo sajam Nautike u Zagrebu

Počeo sajam Nautike u Zagrebu

Zagrebački velesajam započinje novu poslovnu godinu sajmom Nautike.

Od svih nautičkih sajmova u Hrvatskoj, zagrebački je najpoznatiji po ponudi izvanbrodskih motora, ali nudi i mnogo suvremenih nautičkih proizvoda.

- Ima dosta tehničkih noviteta za pogon, upravljanje i elektroničku navigaciju, koja je svake godine moderna i prati trendove, rekao je Romano Pičuljan, vlasnik tvrtke.

- Najveći i najskuplji brodovi na ovogodišnjem sajmu su dvije motorne jahte domaćih proizvođača, govori Lucija Judnić, novinarka.

12-metarske jahte dostižu cijenu do 440.000 eura i imaju i svoje kupce.

- Naravno da ima uski krug kupaca koji si može to priuštiti i koji znaju točno zašto hoće takav brod, naglašava Pičuljan.

A oni koji znaju što hoće imaju svakakve želje. Može se kupiti i plutajući dnevni boravak na moru. Za takav luksuz početna je cijena 10.000 eura.

- Znači, od frižidera, tuša, muzike, udobnih jastuka, baldahina koji se zatvaraju tako da možete imati potpunu intimu na moru, govori Goran Popara, vlasnik tvrtke.

Namijenjen je ne samo hotelima, nego cjelokupnom unaprjeđenju turističke ponude.

- Iznajmljivači su tražili, imaju problem s turistima koji nemaju dozvolu za upravljanje brodicama, a za ovo ne treba ništa, ukazuje Popara.

Ako je suditi prema viđenome, brodogradnja u Hrvatskoj ipak se ima čime pohvaliti.

- Svi smo mi manje tvrtke pa smo se spremni mijenjati, prilagođavati i možemo izdržati neke neplanirane stvari koje se dogode na tržištu, naglašava Pičuljan.

Sajam nautike otvoren je do nedjelje.

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/583933/poceo-sajam-nautike-u-zagrebu

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.