Treći međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane „Hrana, zdravlje i klimatske promjene“

Treći međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane „Hrana, zdravlje i klimatske promjene“

Potaknuti velikim interesom kojeg su izazvala prva dva Kongresa o sigurnosti i kvaliteti hrane, u Opatiji će se od 10. do 13. studenog 2020. godine održati i 3. međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane pod nazivom „Hrana, zdravlje i klimatske promjene“. Na proteklim okupljanjima sudjelovalo je više od 700 sudionika te velik broj gostujućih predavača iz zemlje i svijeta, koji su svoja zanimljiva izlaganja predstavili kroz brojna plenarna predavanja, usmena izlaganja, satelitske simpozije te radionice.

Kongres će se održati pod visokim pokroviteljstvom nadležnih tijela i institucija te u suradnji s brojnim institucijama iz zemlje i inozemstva, a organiziraju ga Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Hrvatsko mjeriteljsko društvo, Mreža za kontrolu kvalitete i sigurnosti hrane Jugoistočne Europe (SEEN-FSQC), uz suorganizatore Agronomski fakultet i Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, Bosna i Hercegovina, Institut za javno zdravlje Vojvodine, Novi Sad, Srbija.

Sigurnost i kvaliteta hrane, utvrđivanje izvornosti, zemljopisnog porijekla, patvorenosti hrane, utjecaj hrane na zdravlje potrošača, ali i klimatske promjene teme su od zajedničke odgovornosti svih uključenih u lanac proizvodnje hrane – od države, proizvođača, distributera, struke i potrošača, ali i medija koji su odgovorni za informiranje javnosti o aktualnim temama. S ciljem zajedničke zaštite i unapređenja zdravlja ljudi, kongres nastavlja podizati svijest o ovoj važnoj tematici i u krugu struke.

Sve aktualne kongresne informacije dostupne su na kongresnoj internetskoj stranici www.foodsq-congress2020.com

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.