Bečka konferencija „Digital Days” s fokusom na digitalizaciji i održivosti online i otvorena za sve zainteresirane

Bečka konferencija „Digital Days” s fokusom na digitalizaciji i održivosti online i otvorena za sve zainteresirane

Grad Beč poziva sve zainteresirane osobe da sudjeluju na konferenciji „Digital Days” koja se ove godine održava u hibridnom obliku 18. i 19. listopada, a bavi se temama digitalizacije i održivosti. Sudjelovanje je besplatno.

„Kako digitalni alati i usluge mogu naš grad učiniti održivijim i ekološki prihvatljivijim?” ključno je pitanje kojem je posvećena ovogodišnja konferencija „Digital Days”. Pod motom „Genijalno i digitalno: održivi Beč!” održat će se uživo u austrijskoj prijestolnici i u virtualnom obliku 18. i 19. listopada. U sklopu ove manifestacije stručnjaci iz područja uprave, politike, gospodarstva i znanosti te ostali sudionici raspravljat će o konceptu razvoja pametnog grada s naglaskom na digitalizaciji i održivosti.

 Raznolik program online i uživo

Središnje teme predavanja i panel-diskusija bit će podizanje svijesti o temi digitalizacije i poticanje na sudjelovanje; stanovanje, gradnja i upravljanje resursima; troškovi, koristi i učinci upotrebe budućih tehnologija; logistika i mobilnost te rad i proizvodnja, pri čemu se navedene teme uvijek promatraju u kontekstu digitalizacije i održivosti. Svi koji su zainteresirani također mogu sudjelovati na interaktivnim radionicama, a nude se i brojne mogućnosti za razmjenu znanja i ideja te umrežavanje.

U programu valja istaknuti i hibridnu panel-diskusiju „Cities in digital know-how exchange” u čijem su fokusu mogućnosti i izazovi razmjene znanja i implementacije primjera dobre prakse drugih gradova. Diskusija će se održati 18. listopada na engleskom jeziku, najprije u Beču između 15 i 16 sati što će biti moguće pratiti putem prijenosa na internetskoj stranici konferencije, a između 16 i 17.15 sati u planu su prezentacije i diskusija u virtualnom obliku. Među panelistima je i predstavnik Grada Zagreba.

Na samom završetku ovog dvodnevnog događanja, na kojem se ove godine očekuje više od 1000 sudionika, bit će održana dodjela nagrade Hedy Lamarr kojom grad Beč od 2018. odlikuje najbolje inovatorice, a za koju je ove godine nominirano sedam žena.

Besplatno sudjelovanje

 Konferenciju organiziraju Grad Beč, inicijativa „DigitalCity.Wien“ i inovacijsko poduzeće Bečkog holdinga „Urban Innovation Vienna“ u suradnji s Erste bankom. Sudjelovanje je besplatno, no potrebna je prethodna prijava.

Više informacija o programu (pod „Agenda“) i prijave: https://didays.digitalcity.wien/.

Virtualnoj panel-diskusiji „Cities in digital know-how exchange” moguće je pristupiti i putem sljedeće poveznice: https://whservice.webex.com/whservice/j.php?MTID=m22a90807e0b7606b6b99afc10ec1a35d (kod: 2402 114 7337, lozinka: XVemEMbP948).

Slika: „Digital Days” ove se godine održavaju 18. i 19. listopada © Urban Innovation Vienna

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.