Dvadesetiprvi obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije u znaku EU fondova za poduzetnike

OBRTNIČKI SAJAM
U Križevcima se održava 21. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko – križevačke županije koji je u ime ministra gospodstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata, svečano otvorio državni tajnik Mario Antonić. Tema ovogodišnjeg Sajma su “EU fondovi za poduzetnike”.U svom uvodnom izlaganju državni tajnik Mario Antonić naglasio je kako u Koprivničko – križevačkoj županiji “ukupna vrijednost projekata koji su ostvarili pravo na potporu iznosi, do danas, 210 milijuna kuna od čega bespovratna sredstva iznose 99 milijuna kuna. Do danas, 55 poduzetnika i obrtnika dobilo je potpore za svoje projekte namijenjene za nove proizvodne kapacitete i ulaganje u opremu, za povećanje konkurentnosti i učinkovitosti putem informatičkih tehnologija te za certifikaciju proizvoda. Županija je također bila uspješna i kroz 3 potpore dobila 23,5 milijuna kuna potpora za poduzetničku infrastrukturu”.
 
“Izuzetno mi je drago danas biti ovdje i vidjeti kako Županija i Grad stoje iza poduzetništva te da im je veliki cilj i interes potaknuti poduzetništvo, a na istom tragu je i naše Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. A to su mjere koje poduzimamo; s jedne strane ukidanje nameta, rušenje barijera u poslovanju, a s druge strane zakonodavni okvir koji potiče investicije. Vjerujemo da zajednička suradnja može pridonijeti gospodarskom rastu i stvaranju kvalitetnog poslovnog okruženja”, naglasio je državni tajnik Mario Antonić nakon što je proglasio Sajam otvorenim.
 
Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije tradicionalna je manifestacija u organizaciji Koprivničko-križevačke županije. Ovogodišnji suorganizatori su Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a županija partner je Bjelovarsko-bilogorska županija.
 
Na ovogodišnjem Sajmu izlaže oko 230 izlagača, a među istaknutim posjetiteljima Sajma je i 36 gospodarskih savjetnika raznih zemalja pri diplomatskim misijama u Hrvatskoj.
Slijedeća tri dana, od 9.-11. studenoga 2018. godine, u Križevcima se održava 21. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko – križevačke županije koji je danas, u ime ministra gospodstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata, svečano otvorio državni tajnik Mario Antonić. Tema ovogodišnjeg Sajma su “EU fondovi za poduzetnike”.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.