Državni tajnik Matušić susreo se s predsjednicom Malte Marie Louise Coleiro Preca na 6. Mediteranskom turističkom forumu

Mediteranski turistički forum

Državni tajnik Matušić sudjelovao je na 6. Mediteranskom turističkom forumu koji se održava na Malti. Tom prilikom susreo se s predsjednicom Malte Mariom Louise Coleiro Preca, ujedno i posebnom ambasadoricom Ujedinjenih naroda za održivi turizam. Osim toga, sudjelovao je i  na panelu 'Tourism leaders forum: sustaining & coping with tourism growth', namijenjenom razgovoru o temama vezanim uz intenzivni rast turističkog prometa i pitanje održivosti.

Državni tajnik Matušić naglasio je kako je održivost ključan čimbenik u razvoju destinacija, dugoročnom planiranju i strategijama te potrebama usklađenosti s lokalnim razvojem cjelokupne infrastrukture i gospodarstva. 

Šesti Mediteranski turistički forum u organizaciji Mediteranske turističke zaklade (MTF), članice UNWTO-a i Mediteranske unije, okupio je više od tisuću sudionika iz ukupno 36 zemalja s ciljem rasprave o načinima promicanja održivog turizma.

U ovogodišnje izdanje Mediteranskog foruma bili su uključeni, osim predsjednice Malte Coleiro Preca i malteški premijer Joseph Muscat, ministar turizma Konrad Mizzi te ministri turizma Grčke i Jamajke, Elena Kountoura i Edmund Bartlet.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.