Zamjenik varaždinskog župana Paljak u Mađarskoj u povodu Izložbe bučinog ulja Alpe - Adria

MAĐARSKA

Uoči druge Međunarodne izložbe bučinog ulja Alpe – Adria, u službenom posjetu mađarskoj županiji Baranja boravili su ovoga mjeseca zamjenik župana Tomislav Paljak, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj dr. sc. Dragutin Vincek te proizvođač bučinog ulja Matija Patrčević. U Pečuhu, sjedištu županije Baranja (Baranya Megye), primio ih je župan Zoltan Madaras sa suradnicima. Glavna tema bila je organizacija druge Međunarodne izložbe bučinog ulja, koja će u Županijskoj palači u Varaždinu biti održana 25. svibnja.

- Budući da je prva izložba polučila izvrsne rezultate i sjajan odaziv, želja nas iz Varaždinske županije je da ova izložba postane tradicionalno mjesto okupljanja najboljih bučinih ulja u Europskoj uniji. Da se cilj ostvaruje, govori podatak da je za izložbu već prijavljeno 10 uzoraka bučinog ulja proizvođača iz Mađarske, dok je prošle godine bio samo jedan uzorak – rekao je zamjenik župana Paljak. 

Prvaje to i jedina skupna izložba bučinog ulja na kojoj sudjeluju proizvođači  Hrvatske, Austrije, Slovenije i Mađarske. Varaždinska županija organizira je u suradnji sa Savezom Alpe – Adria, a s ciljem dodatne promocije kvalitetnih bučinih ulja. Najboljeg proizvođača i ove godine očekuje nagrada u iznosu 15.000 kuna ili 2.000 eura. Proizvođači se mogu prijaviti do 24. ožujka, a trebaju predati po tri manje boce bučinog ulja, pri čemu će se uzorci prikupljati 4. travnja. Istodobno s Izložbom Alpe – Adria bit će i tradicionalna, 9. izložba bučinog ulja sjeverozapdne Hrvatske koju Varaždinska županija organizira s Međimurskom, Krapinsko-zagorskom i Zagrebačkom županijom te Gradom Zagrebom.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.