Varaždinska županija sudjelovala na prvom Regionalnom placu na MESAP-u

MESAP
Na Regionalnom placu koji se održao danas,6. travnja, na MESAP-u u Nedelišću, Varaždinska županija sudjelovala je sa 12 svojih izlagača. Na ovom prvom ovakvom placu sudjelovalo je 50-tak izlagača s područja Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije, a namjere organizatora su da se partnerski uključe i susjedne zemlje Slovenija i Mađarska. 
 
  
Vrijedne izlagače posjetili su župan Varaždinske županije Radimir Čačić i predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević. Župan Čačić u svom je obraćanju istaknuo kako Varaždinska županija daje podršku ovom inovativnom projektu kao što je Regionalni plac. 
 
 
- U nekim svjetskim razmjerima ovakvi sajmovi nisu nepoznanica, no nažalost kod nas jesu i bilo bi dobro da učimo i dobro je da učimo i da imamo više ovakvih prilika za izlaganja. Važno je da okupljamo male proizvođače i da im damo priliku da se promoviraju. Isto tako, važno je da koristimo kratke lance prehrane i u školama i u bolnicama. Vidimo da su to prepoznali ugostitelji, svijest građana se podigla oko korištenja zdravih namirnica i drago nam je da smo danas ovdje i da su naši izlagači ovdje najbrojniji nakon domaćina. - rekao je župan Čačić. 
 
 
Na Regionalnom placu sudjelovali su: OPG Horvat, OPG Dario Pocedulić,PPP Jurica Cafuk, OPG Slobodan Metlikovec, Udruga žena Trnovečko srce, Domed-obrt za pčelarstvo, pčelarstvo Goran Danko, rukotvorine Božena Carević, OPG Darko Šipek, OPG Davor Gotić, Tamburaški sastav Taliri  i Turistička zajednica Varaždinske županije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.