Otvoren 11. po redu Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije

agroturizam

Kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić otvorio je u utorak, 11. Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije u Skradinu.

Sajam tradicionalno organiziraju Šibensko-kninska županija i Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, u suradnji s Obrtničkom komorom Šibensko-kninske županije, HGK Županijska komora Šibenik, Gradom Skradinom i Turističkom zajednicom Šibensko-kninske županije, a svoje tradicijske ruralne proizvode i usluge, etno i gastronomske specijalitete, kulturnu baštinu, folklor, stare zanate te turističku ponudu na obiteljskim domaćinstvima ruralnih područja na sajmu predstavlja 179 izlagača.

Ovogodišnji partner sajma je Osječko-baranjska županija.  

"Prošla su vremena kad smo turistima nudili samo sunce, more i čist zrak. Danas je konkurencija u svim segmentima velika i treba napraviti određeni iskorak. Mi srećom ne moramo izmišljati ni atrakcije, ni povijest ni kulturu kao ni tradiciju. Veliki iskorak je i vratiti stare, provjerene recepte za specijalitete spravljene od lokalno uzgojenih namirnica i uz konkurentnu cijenu i vrhunsku uslugu nema tog putnika koji će nas zaobići. Jačanje turističkih usluga u ruralnim područjima i povezivanje primarnih proizvođača hrane s turističkim sektorom glavne su smjernice povećanja turističke potrošnje lokano proizvedene hrane. Na taj način jačamo poziciju primarnih proizvođača, s jedne strane, te povećavamo kvalitetu turističkih usluga, s druge. Mi smo u Programu ruralnog razvoja napravili jednu zaokruženu priču koja podupire svaki segment tog smjera rasta i razvoja."– izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.