Ministar Tolušić otvorio 6. FarmShow u Osijeku

Ministar Tolušić otvorio 6. FarmShow u Osijeku

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić otvorio je, kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića danas, 31. svibnja 2019. godine 6. FarmShow Osijek.

Ovaj specijalizirani međunarodni sajam poljoprivredne mehanizacije i opreme, te ostalih proizvoda i usluga za poljoprivredu okupio je izlagače koji predstavljaju svoje proizvode na više od 10.000 m2 izložbenog prostora. Sajam je specifičan po tome što poljoprivrednici mogu vidjeti strojeve u radu na pokusnim poljima.
 

„Danas imamo priliku vidjeti najnovije modele strojeva i najnoviju tehnologiju u poljoprivredi, a veselim se novim traktorima na našim poljima koje su poljoprivrednici kupili sredstvima iz Programa ruralnog razvoja. Investicije u poljoprivredi izuzetno su važne, ne samo investicije u farme, objekte, staklenike nego i investicije u mehanizaciju. Kroz Program ruralnog razvoja financirali smo preko 1.500 projekata s novom mehanizacijom, što je pokazatelj da naši poljoprivrednici mogu, žele i obnavljaju svoje farme u cilju izgradnje bolje budućnosti. Poljoprivrednici su do sada koristili traktore stare i po 30 godina, a sada s novom mehanizacijom mogu unaprijediti svoje gospodarstvo, biti produktivniji i više proizvoditi,“


izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te dodao kako će natječaja za mehanizaciju biti i u budućnosti.
 
Sajam se održava do 2. lipnja 2019. u organizaciji Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.