Nastavljen rast izvoza hrvatskih proizvoda preko SPAR-a

Nastavljen rast izvoza hrvatskih proizvoda preko SPAR-a

U prvoj polovici 2019. godine veliki, srednji i mali hrvatski proizvođači putem SPAR-a izvezli su proizvode u vrijednosti od 260 milijuna kuna i to u Austriju, Mađarsku, Sloveniju i Italiju.

Najveći porast izvoza bio je u Austriju te u Italiju, a u potonjoj je izvoz porastao za čak 165 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

„SPAR Hrvatska nastavlja pružati potporu hrvatskim dobavljačima i otvara im vrata za izvoz u sve zemlje gdje naša grupacija posluje. Posebno nas raduje što broj i količine hrvatskih proizvoda koji se izvoze u SPAR prodajnu mrežu rastu kontinuirano“, naglasio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Dvostruki rast izvoza na slovenskom tržištu ostvarila je tvrtka Cromaris, dok je Pisinium povećao izvoz za 74 posto na istom tržištu. Dobrim rezultatima zahvaljujući SPAR-u može se pohvaliti i Vindija koja je izvoz u Sloveniju povećala za 19 posto.

SPAR Hrvatska očekuje daljnji rast izvoza jer zahvaljujući prodajnoj mreži SPAR-a, hrvatski se proizvodi kontinuirano plasiraju na police trgovina u zemljama u kojima SPAR posluje. Jedan od posljednjih uspješnih primjera je izvoz Premium grisina u Sloveniju koji je pokrenut ove godine.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.