Hrvatski Telekom i IRIM u ovogodišnji donacijski program uključili rekordnih 110 obrazovnih institucija

Hrvatski Telekom i IRIM u ovogodišnji donacijski program uključili rekordnih 110 obrazovnih institucija

U edukacijskom centru Hrvatskog Telekoma i službeno su započele edukacije mentora u sklopu četvrtog donacijskog natječaja Generacija NOW. Na edukaciji se okupilo više od 20 mentora iz odabranih obrazovnih institucija na području Zagreba i okolnih županija  te im je ovom prigodom donirana specifična oprema potrebna za rad na IoT projektima. Na isti način, održavaju se edukacije i podjela opreme i za mentore u ostalim dijelovima Hrvatske.

Na donacijski natječaj Hrvatskog Telekoma i Instituta za razvoj i inovativnost mladih ove je godine bilo prijavljeno čak 170 obrazovnih institucija iz čitave Hrvatske. S obzirom na rekordan broj zainteresiranih, Hrvatski Telekom je odlučio uključiti gotovo trostruko više institucija nego protekle godine – čak 110 škola, udruga i knjižnica te im donirati opremu i financijska sredstva potrebna za stvaranje IoT projekata. I ovaj će put izrazit doprinos u obliku STEM edukacija za mentore i stručne konstantne podrške dati i Institut za razvoj i inovativnost mladih, dugogodišnji partner Hrvatskog Telekoma u ovoj inicijativi. Uz rekordan broj prijavljenih i odabranih sudionika, ovogodišnji program je poseban i po tome što su edukacije i donacije po prvi put prilagođene trima kategorijama – učenicima nižih razreda osnovnih škola, višim razredima te srednjoškolcima. Uz to, IRIM će svim polaznicima programa, ali i onima koji još nisu dio Generacije NOW, na raspolaganje pružiti prvi STEM kurikulum koji mogu primjenjivati u nastavi. Od ove godine, program se provodi i pod službenim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Generacija NOW donacijski je program koji Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih provode kako bi uspješno pripremali mlade za poslove budućnosti. Cilj donacijskog programa je povezivati postojeća i nova znanja u području tehnologije pri izradi kreativnih IoT projekata, razvijati kreativnost, poticati inovativnost i pružati brojne mogućnosti učenicima kako bi razvijali vlastite projekte.

Hrvatski Telekom jedna je od prvih kompanija koja je prepoznala važnost sustavnog i veobuhvatnog poticanja STEM edukacije u hrvatskim školama. Od pokretanja projekta 2004. godine, donacijskim je natječajem s više od 10 milijuna kuna podržano ostvarivanje oko 300 projekata koji su pozitivno doprinijeli različitim segmentima društva. U posljednje četiri godine provođenja, donacije i edukacije su usmjerene u STEM, a u suradnji s partnerom IRIM-om, STEM znanja su prenesena najnovijim metodama i uz pomoć najnovijih tehnologija na više od dvije tisuće učenika diljem Hrvatske.

„Djeca su naša budućnost. Svi smo u društvu obvezni osigurati im okruženje u kojemu će razviti svoj puni potencijal. Upravo zato, ovim programom činimo najnovija znanja i tehnologiju dostupnijima, a djeci diljem Hrvatske omogućujemo da svojom kreativnošću i inovacijama pozitivno utječu na zajednice u kojima žive“, izjavila je povodom početka ovogodišnjih edukacija Nina Išek Međugorac, direktorica Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma.

„Nastavljajući s IRIM-ovim prepoznatljivim hand-on pristupom, educiramo mentore za korištenje različitih tehnologija i stvaranje kreativnih IoT projekata. Uz uvodne i napredne edukacije te kreativne izazove, osiguravamo cjelokupnu stručno-tehničku podršku mentorima tijekom cijelog projekta i podržavamo ih da realiziraju vlastite projektne ideje“, dodao je Paolo Zenzerović, voditelj poslovanja Instituta za razvoj i inovativnost mladih.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.