adidas i Parley for the Oceans obilježavaju pet godina zajedničke borbe protiv plastičnog otpada

adidas i Parley for the Oceans obilježavaju pet godina zajedničke borbe protiv plastičnog otpada

Popularni globalni sportski brend adidasi globalna mreža za zaštitu okoliša Parley for the Oceans danas obilježavaju pet godina iznimno uspješne suradnje. Zajednički cilj im je okončati globalnu plastičnu krizu, predstaviti eko inovacije i promjene u industriji te kroz 'Revoluciju materijala' plastiku u potpunosti zamijeniti manje štetnim materijalima. 

Ova značajna svjetska suradnja predstavljena je prije pet godina u Ujedinjenim narodima u New Yorku, gdje je Cyrill Gutsch, osnivač i izvršni direktor Parleyja, predstavio ambicioznu viziju: strategijom nazvanom Parley AIR okončati zagađenje mora i okoliša plastikom. Tom prilikom su adidas i Parley predstavili konceptualnu tenisicu proizvedenu od reciklirane plastike, a jedan par te tenisice sadrži čak 11 plastičnih boca. Kako bi obilježili godišnjicu suradnje ovih dana su lansirali adidas Parley Ultra BOOST DNA, tenisicu inspiriranu prototipom iz 2015. godine.

U posljednjih pet godina partneri su pokrenuli i brojne eko inovacije u industriji. "Nismo usredotočeni samo na promjenu načina našeg poslovanja već smo istinski posvećenipromjeni načina poslovanja cijele naše industrije“, rekao je James Carnes iz adidasa. Sportski brend je tako značajno eliminirao štetni poliester iz svojih proizvoda, a do kraja 2020. više od 50% poliestera koji se koristi u adidas proizvodima bit će reciklirano. Krajnji cilj je do 2024. u potpunosti eliminirati štetni poliester. Zato su adidas i Parelyrazvili Primeblue, kolekciju od tkanine visokih performansi za sportsku industriju izrađenu od Parley Ocean reciklirane plastike, a od početka suradnje s Parleyjem adidas je proizveoviše od 30 milijuna pari tenisica s recikliranom plastikom.

Danas procjenjujemo jesmo li učinili dovoljno, jesmo li ispunili ono što smo obećali našoj mreži i široj javnosti. Uz opseg problema s kojima se suočavamo, čini mi se da ne napredujemo dovoljno brzo, ali gledajući unatrag, ono što smo postigli s adidasom doima se kao pravo čudo. U posljednjih pet godina dokazali smo da naša strategija Parley AIR ima smisla. Sada je vrijeme za revoluciju materijala jaču nego ikad. Put do opstanka je zajedništvo i suradnja ​​s prirodom“, rekao je povodom obljetnice Cyrill Gutsch, predsjednik Uprave i osnivač Parleyja.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.