Predsjednik Milanović razgovarao s vodstvom Končara u povodu 100. obljetnice poslovanja tvrtke

Predsjednik Milanović razgovarao s vodstvom Končara u povodu 100. obljetnice poslovanja tvrtke

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predstavnike Grupe KONČAR-Elektroindustrija d.d. povodom obilježavanja 100 godina poslovanja te kompanije.

Predsjednik Uprave KONČARA Gordan Kolak predstavio je predsjedniku Milanoviću članove nove Uprave, dosadašnje poslovanje te postojeće poslovne aktivnosti i razvojne planove Grupe KONČAR koja u svom sastavu ima 14 kompanija. U razgovoru s Predsjednikom Republike predstavnici KONČARA istaknuli su kako će fokus razvoja kompanije u budućnosti biti na elektro-energetici i daljnjem povećanju izvoza roba i usluga koji već sada čini gotovo 60 posto ukupnog prihoda. Kao jedan od najvećih hrvatskih izvoznika, Grupa KONČAR najviše planira izvoziti u Njemačku, Švedsku, Austriju, Latviju, Mađarsku, Makedoniju i UAE.

Na sastanku je istaknuto kako su za razvoj KONČARA i uspješno natjecanje s konkurencijom važni stručni i obrazovani zaposlenici kojih je sada ukupno 3500. Kao najveće poslovne uspjehe iz prošle godine izdvojili su proizvodnju transformatora za vlastito napajanje trafostanica za kupca iz SAD-a, proizvodnju niskopodnih tramvaja za kupca iz Latvije, gradnju najveće sunčane elektrane u Hrvatskoj, na Visu, te nastavak proizvodnje elektromotornih vlakova za HŽ Putnički prijevoz.

Uz predsjednika Uprave Gordana Kolaka, na sastanku s Predsjednikom Republike sudjelovali su i predsjednik Nadzornog odbora Joško Miliša, te članovi Uprave Ivan Bahun, Josip Ljulj, Josip Lasić, Miki Huljić i Božidar Poldrugač.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.