BAT će do 2050. godine postići potpunu ugljičnu neutralnost

BAT će do 2050. godine postići potpunu ugljičnu neutralnost

BAT se u svom novom izvješću o održivom upravljanju (ESG izvješće o ekološkom, društvenom i korporativnom upravljanju za 2020. godinu) obvezao postići ugljičnu neutralnost u cijelom svom lancu vrijednosti do 2050. godine.

BAT je na taj način napravio dodatan iskorak od svog ranije postavljenog cilja da do 2030. godine postane ugljično neutralan za emisije koje proizlaze iz direktnih kompanijskih aktivnosti. Novom odlukom o postizanju potpune ugljične neutralnosti u cijelom lancu vrijednosti BAT se dodatno obvezao na suradnju sa svim svojim dobavljačima po pitanju klimatskih promjena, kao i podršku poljoprivrednicima koji proizvode za BAT u usvajanju tehnika uzgoja s manje ugljika.

Uz smanjenje ugljičnog otiska, BAT je odlučio podići standard u recikliranju vode pa je postavljen cilj od 30 posto reciklirane vode do 2025. godine. Dodatno, do 2025. godine BAT se obvezuje certificirati 100 posto svojih proizvodnih lokacija certifikatom Saveza za upravljanje vodama (AWS). Ovaj cijenjeni certifikat neovisnog revizora pomoći će u potvrđivanju BAT-ovih napora u održivom upravljanja vodama.

„U ključnom smo trenutku svoje transformacije i predani smo izgradnji poduzeća budućnosti. Ovo izvješće transparentno prikazuje naš napredak i rastuće ambicije. Nastavljamo težiti ka izvrsnosti u svim područjima održivosti i ponosni smo što možemo objaviti našu novu predanost proširenju cilja postizanja ugljične neutralnosti do 2050. BAT je na dobrom putu izgraditi A Better Tomorrow™ za sve, od omogućavanja izbora potrošača i poticanja potrošača da prijeđu na znanstveno dokazane proizvode sa smanjenim rizikom do zaštite okoliša, poštivanja ljudskih prava i ulaganja u talente. I konačno, naša ambicija je smanjiti utjecaj našeg poslovanja na zdravlje te ostvariti pozitivan utjecaj na okoliš i društvo“, izjavio je Jack Bowles, izvršni direktor BAT-a.

BAT više od 20 godina radi na održivosti. U ožujku 2020. godine najavljeno je proširenje ciljeva održivosti koje prati korporativnu strategiju postizanja A Better Tomorrow™.

Najnovije ESG izvješće o održivosti pokazuje da je BAT postigao značajan napredak, uključujući:
• povećanje broja potrošača novih kategorija za 3 milijuna na 13,5 milijuna na kraju 2020. godine,
• povećanje prihoda od novih kategorija proizvoda za 15% u 2020. u odnosu na 2019.,
• povećanje korištenja obnovljive energije na 26% - povećanje od 10% u odnosu na prethodnu godinu i više od 30% smanjenja ukupnih emisija ugljika u odnosu na 2019.,
• Smanjenje potrošnje vode za gotovo 11% u odnosu na 2019.,
• održavanje više od 38.000 treninga o ljudskim pravima, s više od 390.000 polaznika u cijelom lancu opskrbe, i
• postizanje 38% zastupljenosti žena u upravljačkim ulogama.

Napredak BAT-a na području održivosti i predanost visokim standardima dobio i ugledna neovisna priznanja. BAT je već 19 godina zaredom uključen u indekse održivosti Dow Jones 19 (jedina smo duhanska kompanija koja je uvrštena u prestižni Svjetski indeks 2020. godine). Uz to, BAT ima MSCI ocjenu BBB i status CDP A liste.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.