BAT ostaje u Hrvatskoj

BAT ostaje u Hrvatskoj

Radnici više ne moraju brinuti za svoju budućnost, jer Tvornica duhana Rovinj ipak ostaje u Kanfanaru, objavljeno je na mrežnim stranicama Grada Rovinja.

"U Rovinj smo danas stigli kako bismo obišli naše kolege u TDR-u i završili priču koja je predugo trajala. Iznimno smo zadovoljni postignutim rezultatima, ispunili smo cilj i očuvali radna mjesta. To je ono što mi kao sindikat radimo i što smo uspjeli napraviti. Priča je završila dobro i BAT ostaje u Hrvatskoj. To je bitno za Istru i Rovinj, ali i Slavoniju i poljoprivrednike koji uzgajaju duhan, odnosno važno je za cijelu Hrvatsku", izjavio je predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske Denis Paradiš.

 

Gradonačelnik Marko Paliaga je danas u Gradskoj palači održao sastanak s predstavnicima navedenog sindikata i zahvalio im na zalaganju za radnike Tvornice duhana u Kanfanaru, u vlasništvu multinacionalne kompanije British American Tobacco, dok su predstavnici Sindikata pohvalili suradnju i potporu gradonačelnika u pregovorima s BAT-om, a s ciljem ostanka tvornice u Istri i očuvanja radnih mjesta nakon što je tijekom prošle godine bilo najavljeno njeno moguće zatvaranje, priopćeno je iz rovinjske gradske uprave.

Prošle godine mediji su izvijestili kako BAT razmatra odlazak iz Hrvatske zbog pogoršanih uvjeta poslovanja. U prosincu je predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio kako pregovori između Vlade i predstavnika BAT-a idu u dobrom smjeru te će učiniti sve da BAT nastavi proizvodnju u Istri.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.