HEP Plin preuzeo Gradsku plinaru Krapina

HEP Plin

HEP Plin je s tvrtkom Krakom d.o.o. potpisao Ugovor o kupoprodaji poslovnih udjela u trgovačkom društvu Gradska plinara Krapina d.o.o., čime je stekao vlasništvo nad 457 kilometara plinske distribucijske mreže u Krapinsko-zagorskoj županiji. 

Kupovinom Gradske plinare Krapina, HEP Plin je potvrdio položaj najvećeg  distributera u Hrvatskoj prema duljini plinske mreže u svom vlasništvu. Zajedno s današnjom akvizicijom, HEP Plin će upravljati s ukupno 4.419 kilometara plinske mreže u Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Virovitičko-podravskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, preko koje se opskrbljuje više od 100.000 korisnika.

Gradska plinara Krapina djeluje na području Krapinsko-zagorske županije, ima 5.500 korisnika, od čega 5.000 iz kategorije kućanstvo, te upravlja s 457 kilometara distribucijske mreže kroz koju isporučuje prosječno 70 GWh plina godišnje. Gradska plinara Krapina će nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora, a do pripajanja HEP Plinu, nastaviti poslovati kao samostalan gospodarski subjekt, ali u okviru HEP grupe, čime se za korisnike stvaraju preduvjeti pružanja još sigurnije i tržišno povoljnije opskrbe plinom.

Preuzimanje Gradske plinare Krapina dio je strategije HEP grupe, koja je usmjerena daljnjem razvoju plinskog poslovanja te aktivnom sudjelovanju u procesu okrupnjavanja na hrvatskom plinskom tržištu. Tako je 2018. godine preuzeta distribucijska mreža Općine Feričanci, 2019. tvrtka za distribuciju i opskrbu plinom Plin Vtc iz Virovitice, a 2020. tvrtke PPD-Distribucija plina i PPD-Opskrba kućanstva u Vukovaru te distribucijska mreža Općine Bizovac.

Dugoročni planovi HEP Plina usmjereni su na izgradnju dodatne plinske mreže te uvođenje novih tehnologija, poput daljinskog očitanja i „pametnih“ plinomjera, čime se osiguravaju temelji za jačanje konkurentnosti, daljnje povećanje broja kupaca, količine distribuiranog plina i povećanje kvalitete usluge. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.