HEP plin otvorio zgradu pogona Slatina

HEP plin otvorio zgradu pogona Slatina

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i direktor HEP Plina Damir Pećušak otvorili su danas poslovnu zgradu HEP Plina u Slatini. Investicija vrijedna 6,5 milijuna kuna doprinijet će efikasnijem pružanju usluga korisnicima plina na širem području Slatine.

Pogon Slatina, jedan od deset pogona HEP Plina, zapošljava osmero djelatnika, upravlja s 227 kilometara distribucijske mreže te opskrbljuje 4.077 kupaca, od čega 3.363 kućanstava i 714 industrijskih potrošača. Tijekom 2020. godine kupcima je na području Pogona Slatina isporučeno 86 milijuna kWh plina.

„HEP Plin ima najveću distribucijsku mrežu u Hrvatskoj, koja se prostire na području pet županija. Naš je cilj svojim korisnicima pružiti jednaku, visoku razinu usluge u svim dijelovima Hrvatske u kojima poslujemo, pa tako i u Slatini što dokazuje i otvaranje ove poslovne zgrade. Jednako tako svim kupcima u Hrvatskoj želimo ponuditi najpovoljnije uvjete opskrbe plinom, a što smo u mogućnosti zahvaljujući sinergiji ukupnog plinskog poslovanja na razini HEP grupe“, izjavio je Damir Pećušak.

Zgrada Pogona Slatina nalazi se u blizini gradske tržnice u širem centru Slatine. U odnosu na lokaciju na kojoj je do sada poslovao, Pogon Slatina sada raspolaže tri puta većim uredskim i osam puta većim skladišnim prostorom, a korisnicima je znatno olakšan pristup i dolazak u prostore HEP Plina.

Otvaranje zgrade u Slatini dio je strategije HEP grupe, koja je usmjerena na daljnji razvoj plinskog poslovanja u kojem je HEP u posljednje tri godine napravio značajan iskorak. Aktivno sudjelujući u procesu okrupnjavanja na hrvatskom plinskom tržištu, HEP Plin je 2018. godine preuzeo distribucijsku mrežu Općine Feričanci, a 2019. društvo za distribuciju i opskrbu plinom Plin Vtc iz Virovitice, koje je nakon obavljenog postupka pripajanja, u srpnju 2020. postalo jedan od pogona HEP Plina. Iste su godine pripojene tvrtke PPD-Distribucija plina i PPD-Opskrba kućanstava u Vukovaru, a HEP Plin je postao i vlasnik distribucijske mreže Općine Bizovac. Krajem ožujka ove godine, HEP Plin je po prvi put iskoračio izvan istočne Hrvatske preuzevši Gradsku plinaru Krapina.

Danas HEP Plin upravlja s 4.419 kilometara plinske mreže u Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Virovitičko-podravskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji te je najveći distributer u Hrvatskoj prema duljini plinske mreže u svom vlasništvu. S gotovo 100.000 kupaca, HEP Plin je i jedan od najvećih opskrbljivača plinom.

Dugoročni planovi HEP Plina usmjereni su na izgradnju nove i obnovu postojeće plinske mreže te uvođenje novih tehnologija, poput daljinskog očitanja i pametnih plinomjera, čime se osiguravaju temelji za jačanje konkurentnosti, daljnje povećanje broja kupaca, količine distribuiranog plina i povećanje kvalitete usluge. HEP Plin je spremno dočekao novu fazu deregulacije hrvatskog plinskog tržišta od 1. travnja te je kupcima plina i izvan svog distribucijskog područja, ponudio proizvod Hepi plin, koji kućanstvima omogućava i do 13,2 posto nižu cijenu plina.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.