"Rimac Nevera" kreće u osvajanje svijeta

"Rimac Nevera" kreće u osvajanje svijeta

 Iz tvrtke Rimac Automobili objavili su kako njihov električni automobil "C Two" postaje "Rimac Nevera". Stajat će dva milijuna eura, bit će homologiran za cijeli svijet, a prve isporuke kreću ove godine.

Automobil je ime dobio po neočekivanoj i snažnoj mediteranskoj oluji koja juri otvorenim morem Hrvatske. Ima četiri elektromotora ukupne snage 1914 KS i 2360 Nm okretnog momenta i bit će najsnažniji i najbrže ubrzavajući homologirani auto u proizvodnji, bez obzira na vrstu pogonskog sklopa.

Maksimalna brzina mu je 412 km/h, ubrzanje od 0-100 km/h za 1,85 sekundi, te ubrzanjem 0-402 metra (četvrtina milje) za 8,6 sekundi. Zapanjujuće ubrzavanje Nevera zadržava tijekom cijelog ciklusa punog gasa i dostiže 300 km/h od starta za 9,3 sekunde, navodi se u priopćenju.

Najbržem automobilu hrvatsko ime

"S ponosom dizajnirana, razvijena i proizvedena u tvrtki Rimac Automobili u Hrvatskoj, Nevera nosi i hrvatsko ime koje uistinu odražava izvanredne performanse koje može osloboditi u tren oka. Nevera je moćna mediteranska oluja, nabijena munjom, koja se pojavljuje iznimnom brzinom i snagom", navode iz Rimac Automobila.

"Svojom iznimnom brzinom i snagom, Rimčev hiperautomobil s neverom dijeli ne samo ime, nego i narav. Poput prirodne sile po kojoj je nazvan, jednako je sposoban u trenu promijeniti narav od sigurnog i udobnog grand tourera do automobila visokih performansi", navode iz svetonedeljske tvrtke.

Osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila Mate Rimac naglasio je kako je riječ o automobilu koji je sanjao kad je prije deset godina krenuo na ovo "nemoguće" putovanje.

Kravata kao simbol snage

Direktor dizajna Rimac Automobila Adriano Mudri navodi da Rimac teži učinkovitom inženjerstvu u svakoj fazi, a ta je filozofija primijenjena u bezvremenski elegantnom dizajnu Nevere po načelu “forma slijedi funkciju”. To je načelo primijenjeno na svakom pojedinom detalju, uključujući Rimčev karakteristični oblik "kravate" na bočnoj karoseriji automobila.

"Još od 17. stoljeća kravata je simbol hrvatske snage i identiteta, a mi smo joj prvi put odali počast na našem Concept_One automobilu 2011.", otkriva Mudri, dodavši da kao i svaki drugi element dizajna, kravata ima i ključnu funkciju za performanse Nevere, jer služi kao usisnik zraka za stražnje sustave hlađenja."

Iz Rimac automobila navode kako iz tvornice neće izaći dvije jednake Nevere, jer kupci mogu birati iz širokog raspona dizajna i materijala po mjeri. Rimac će svoj glavni model ponuditi u raznim izdanjima: GT, Signature, Timeless ili Bespoke. Svaki vlasnik Nevere bit će pozvan u Hrvatsku kako bi dizajnirao svoj automobil prema svom ukusu.

Izvor i Foto: Rimac 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.