Uber nudi besplatne vožnje za cijepljenje u 6 hrvatskih gradova

Uber nudi besplatne vožnje za cijepljenje u 6 hrvatskih gradova

Uber će ponuditi 2.700 besplatnih vožnji do i od centara za cijepljenje u šest gradova u Hrvatskoj kako bi ljudima olakšao dolazak na termin za cijepljenje i tako dao svoj doprinos borbi protiv pandemije koronavirusa.

Korisnici Ubera u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Zadru, Rijeci i Puli od 1. srpnja do 31. kolovoza moći će putovati besplatno do i od lokacija za cijepljenje. Da bi ostvarili besplatnu vožnju, trebaju samo unijeti promotivni kod „CIJEPISE“ u svoju Uber aplikaciju, koja će potom automatski iskoristiti dvije besplatne vožnje u vrijednosti do 45 kuna za putovanje do centara za cijepljenje u ovih šest gradova.

"Hvala Uberu na velikom doprinosu podizanju svijesti o važnosti cijepljenja za zaštitu zdravlja naših sugrađana. Nadamo se kako će ova izvrsna prilika dodatno potaknuti naše sugrađane da zaštite sebe i druge, a ovim putem ih pozivamo da ju svakako iskoriste te na lak i jednostavan način dođu po svoju dozu cjepiva“, istaknula je dr. sc. Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Inicijativa Ubera stiže u Hrvatsku nakon što je prethodno pokrenuta u brojnim zemljama širom svijeta u kojima posluju i dio je globalnog obećanja kompanije da će pružiti 10 milijuna vožnji do centara za cijepljenje širom svijeta.

“Zahvaljujem Uberu što je prepoznao važnost cijepljenja u borbi protiv Covida 19 i svojim uslugom besplatne vožnje do cijepnog mjesta pomaže svakom našem sugrađaninu da ostvari svoje pravo na cijepljenje. Nadamo se da će se ovom dodatnom uslugom povećati procijepljenost u našem gradu što je neophodno u očuvanju zdravlja svih naših sugrađana”, rekla je prim. dr. sc. Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Pored besplatnih vožnji za cijepljenje, Uber je pokrenuo brojne aktivnosti od početka pandemije kako bi osigurao sigurnost i dobrobit svih svojih korisnika i vozača partnera u Hrvatskoj. Među njima se ističe raspodjela 950 higijenskih paketa među hrvatskim vozačima, kao i primjena alata i rješenja u stvarnom vremenu unutar Uber aplikacije čiji je cilj osigurati sigurnost korisnika i partnera vozača.

„Želimo nastaviti doprinositi borbi protiv pandemije nudeći besplatne vožnje korisnicima kako bi na siguran i pouzdan način došli na svoje termine za cijepljenje u Hrvatskoj. Sigurnost i dobrobit naših zajednica korisnika i onih koji zarađuju na Uberu i dalje su nam glavni prioritet te ovom inicijativom želimo dodatno ojačati svoju predanost Hrvatskoj“, zaključila je Giovanna D’Esposito, generalna menadžerica za jugozapadnu Europu u Uberu.

Kako iskoristiti besplatne vožnje?

  1. U gornjem lijevom uglu otvorite “Izbornik”
  2. Odaberite “Wallet”
  3. Odaberite “Dodaj promotivni kod”
  4. Upišite “CIJEPISE”.

Besplatne vožnje dostupne su na lokacijama u tablici niže. 

Grad

Adresa

Zagreb

Sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina - Trg Hrvatskih Pavlina 1

Zagreb

Srednja tehnička škola Jelkovec - Vladimira Stahuljaka 1

Zagreb

Dom Sportova - Trg Krešimira Ćosića 11

Zagreb

Zagrebački Velesajam - Avenija Dubrovnik 15

Split

Dvorana Gripe - Osječka 11

Pula

Istarski domovi zdravlja - Palladiova 22

Pula

Istarski domovi zdravlja - Flanatička 27

Pula

Zavod za javno zdravstvo Istarske županije - Nazorova 23

Pula

Sportska dvorana Talijanske osnovne i srednje škole - Santoriova 3

Rijeka

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije - Krešimirova 52a

Rijeka

Dom zdravlja Primorsko-goranske županije Makrocentar Zamet - Bože Vidasa 16

Rijeka

Dom zdravlja Primorsko-goranske županije Makrocentar Vežica - Martina Kontuša 18 

Zadar

Dom zdravlja Zadarske županije, Športsko-rekretivni centar Višnjik - Splitska 3

Zadar

Zavod za javno zdravstvo Zadar - Ljudevita Posavskog 7a

Dubrovnik

Dom zdravlja Dubrovnik - Ulica Dr. Ante Starčevića 1

 

Kestenijada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.