Predsjednik Milanović u Varaždinu dao podršku strateškom pristupu razvoja Varteksa

Predsjednik Milanović u Varaždinu dao podršku strateškom pristupu razvoja Varteksa

Predsjednik Republike Zoran Milanović boravio je danas u Varaždinu, gdje je obišao proizvodne pogone tvrtke Varteks i izložbene prostore Varteksa i VarteksPRO (specijalna vojna odjeća)  te održao radni sastanak s Upravom Varteksa. Predsjednik Milanović također se sastao s gradonačelnikom Grada Varaždina Nevenom Bosiljom i županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom. 

 U izjavi za medije rekao je da je došao u posjet Gradu Varaždinu, ali prije svega Varteksu, koji je jedan od zadnjih uspravnih primjera tekstilne industrije Hrvatske te da se nada da će to i ostati.

 „Vlada ih je uvrstila u popis strateških, prioritetnih projekata i to je dobro jer bez državne pomoći, vlasti i politike ta vrsta proizvodnje, posebno ambicioznija vrsta tekstile industrije koja ostvaruje dobit naprosto ne može i treba potporu“, poručio je predsjednik Milanović.

 „ U Varaždinu sam bio puno puta i doći ću, nadam se, za 30. godišnjicu oslobođenja Grada, to je bilo 22. rujna 1991. godine. To je važan datum u ratnoj povijesti Hrvatske, tada je uzet značajan dio neprijateljske tehnike i to je kasnije utjecalo i na oslobodilačke operacije hrvatske vojske u velikoj mjeri, o tome sam razgovarao i sa županom“, završio je obraćanje Predsjednik Republike.

Uz predsjednika Milanovića bili su savjetnica za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić i posebni savjetnik za ekonomiju Velibor Mačkić. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.