Varteks do likvidnosti prodajom neaktivne imovine Sparu

Varteks do likvidnosti prodajom neaktivne imovine Sparu

Varteks je s trgovačkim lancem Spar potpisao ugovor o prodaji dijela neaktivne imovine, 47.250 četvornih metara građevinskog zemljišta, a tom transakcijom omogućit će se stabilizacija poslovanja po pitanju likvidnosti, priopćeno je u petak iz te tekstile tvrtke.

Kupoprodajna cijena se ne navodi, no napominje se da je veća od cijene koja se vodi u poslovnim knjigama kompanije.

„Ugovor o prodaji dijela neaktivnih nekretnina omogućuje nam povećanje likvidnosti, a prioritet je, naravno, isplata plaća kao i nabavka sirovina kako bismo povećali kapacitet proizvodnje “, kazao je predsjednik Uprave Tomislav Babić.

Zahvalio je Sparu na zaključenju ugovora, kao i svim institucijama, gradskim, županijskim i državnim i svima drugima koji im pružaju podršku u prevladavanju izazova i stvaranju pretpostavki za dugoročno održivo poslovanje.

"Ipak, najveću zahvalu upućujemo radnicima koji svojim predanim radom, strpljenjem i razumijevanjem podržavaju realizaciju zajedničke vizije Varteksa kao jakog regionalnog modnog branda i predvodnika u izvozu tekstila", istaknuo je Babić.

Varteks zapošljava 973 radnika, a u rujan je ušao s ozbiljnim financijskim problemima - radnicima se kasni s isplatama plaća. Polovinom rujna primili su polovinu plaće za srpanj, a Uprava je tada poručila da je zajednički cilj očuvanje radnih mjesta i stabilizacija poslovanja, kao i da je prodaja neaktivnih nekretnina izlaz je iz ove teške situacije.

Kako se navodi u današnjem priopćenju, opseg posla za inozemne partnere je smanjen zbog globalnog pada prodaje u pandemijskim uvjetima, što je utjecalo na pad zaposlenosti proizvodnih kapaciteta. Istodobno, na domaćem tržištu Varteksu prodaja vlastitih proizvoda kontinuirano raste što potvrđuje da dugoročna perspektiva kompanije nije ugrožena.

“Varteks je u posljednje tri godine nakon dobivanja nove vlasničke strukture ponovno ojačao svoju tržišnu poziciju i ima jasan plan rasta i daljnjeg razvoja poslovanja. Prodajom neaktivnih nekretnina riješit ćemo dio dugova iz prošlosti, racionalizirati i modernizirati poslovanje te istodobno omogućiti revitalizaciju dijela Varaždina u kojem su smješteni naši pogoni", poručio je Babić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.