Autobusni kolodvor Varaždin u rekonstrukciji je do 9. rujna

bus

Zbog početka radova na rekonstrukciji Autobusnog kolodvora Varaždin, sve do 9. rujna kada je predviđen završetak radova, privremeni autobusni kolodvor bit će u Gospodarskoj ulici, kod Lidla, u Varaždinu. Putnici u dolascima ipak neće morati pješačiti od Gospodarske do središta Varaždina nego će se moći iskrcati na nekoliko stajališta u gradu, ali svi polasci su s privremenog kolodvora u Gospodarskoj 56, gdje je organizirana kupnja karata, WC, parkiralište i stajalište za taksiste. 

– Potrudili smo da neće biti kašnjenja. Osigurane su dodatne prijevozne jedince, i dežurni vozači – rekao je Matija Banić, upravitelj iz AP-a dodajući da se oni koji putuju prema Ivancu ukrcavaju i iskrcavaju na autobusnom stajalištu u Ulici braće Radić kod sporednog ulaza u bolnicu. Oni koji putuju prema Međimurju, Kučanu ili Ludbregu na stajalištu kod male pošte u Međimurskoj ulici, oni u smjeru Turčina na stajalištu u Zagrebačkoj ulici kod Varteksa, koji idu prema Hrašćici na parkiralištu Ulici Ratimira Hercega i na stajalištu kod vojarne, a u smjeru Nove Vesi putnici se ukrcavaju i iskrcavaju također kod groblja na parkiralištu u Ulici Ratimira Hercega.Oni koji putuju prema Jalkovcu ukrcavju se i iskrcavaju na autobusnom stajalištu u Ulici 104. Brigade kod Sveučilišta Sjever.

Putnici koji idu prema Zagrebu, Splitu, Poreču, Rabu, Viru, Pagu, Murteru, Ugljanu ukrcavaju se na privremenom autobusnom kolodvoru kod Lidla, dok će se za iskrcaj koristiti autobusna stajališta u gradu (Ulica Frana Supila – Željeznički kolodvor, Međimurska ulica – kod male pošte, Trg bana Josipa Jelačića – kod tržnice, Ulica Ratimira Hercega – kod groblja)

Prof. dr. sc. Božo Soldo sa Sveučilišta Sjever, autor je i glavni voditelj projekta novog kolodvora, a glavni projektant je Ivan Jakopec. Rekonstrukcija će obuhvatiti sadašnjih 290 metara četvornih uz dodatnih 80.Investitor je AP Varaždin, član Presečki grupe, čiji je vlasnik Antun Presečki.Objekt će imati i elemente zelene gradnje, a uvest će se i dio električnih autobusa te izgraditi punionica.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.